Kılıçdaroğlu: Sakık talimatını Başbakan verdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Şubat 2010 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Lideri Baykal'ın 1999'da kapatılan HADEP'e ?20 militan gönderin aday yapalım? şeklindeki iddialarını değerlendirdi ve "Başbakan AKP'li bir milletvekilinin kulağına birşey fısıldadı ve bu milletvekili hareket halindeydi. Sonra bu açıklama yapıldı.? dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkındaki gensoru önergesinin ön görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamaların hatırlatan bir gazetecinin sorusunu, ?AKP-BDP mizanseni? şeklinde yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Sakık'ın açıklamalarından önce dün Genel Kurul'da dikkatini çeken bir görüntüyü şöyle paylaştı:

?Meclis Genel Kurulu'nda, bakanların sırasında Sayın Başbakan, AKP'li bir milletvekiliyle kulağına ağzını kapayarak bir şeyler fısıldadı. Bu milletvekiliyle bir şeyler fısıldadı durdular. O milletvekili hareket halindeydi hep. Sonra o açıklama yapıldı. Ben o dönemi bilmiyorum ama bu bir AKP mizansenidir.?

Kılıçdaroğlu, Çankaya Köşkü'nde yapılan zirvenin ardından gözaltına alınan yüksek rütbeli askerlerin serbest bırakılmasının zirveyle ilgisinin sorulması üzerine, ?Üç saatlik görüşmeden, üç cümlelik açıklama çıktı. Kamuoyu tatmin olmamıştır. Sizin aklınızdaki sorular herkesin aklından geçiyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber