Hukukta Bozkurt dönemi kapandı

Haber Giriş : 11 Şubat 2005 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Laiklik kararının mimarı Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Osman Şirin, şimdi de hukukta, Türkiye'nin ilk adalet bakanlarından olan ve ?Anadolu Türk devriminin meşalesi' diye anılan Mahmut Esat Bozkurt döneminin kapandığını söyledi.

Yeni Türk Ceza Yasası'nın Genel Hükümleri ve Yansımaları Paneli'nde oturum başkanlığını üstlenen Şirin, 1 Nisan 2005'te yürürlüğe girecek olan yeni TCK ile ilgili çarpıcı bir değerlendirme yaparak şunları söyledi:

?Geçmiş dönemi sonlandırıyoruz ve yeni bir dönemi açıyoruz. 1926'da başlayan ve dönemine bir hukukçu olarak adını vermiş bulunan Mahmut Esat Bozkurt, bütün saygınlığıyla 79 yıl boyunca hükümranlığını sürdürdü bu ülkede. Şimdi yeni bir dönem, uygar dünyaya açılım adı altında başlıyor. 1 Nisan'da yeni bir ışık yakılacak.'

ÇİÇEK'TEN SÖZ

TCK'nın tasarı aşamasındayken yeterince tartışılmadan yasalaştırılması eleştirilerini yanıtlayan Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise AB sürecine işaret ederek, eksikliklerin giderileceği sözü verdi. Çiçek, ?Bunlar temel yasalar, toplumda uzun uzun tartışılması lazım' yönündeki eleştirileri, prensipte ben de kabul ediyorum. Ama zaman yetmezliği vardı. TCK için değil sadece Türkiye için zaman daralıyordu. Bu nedenle, tartışma sürecini indirgemek gerekiyordu' diye konuştu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber