KİT'lerde, amirler hala memurlardan düşük maaş alıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Şubat 2010 23:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Bir-Sen Genel Merkez Yöneticileri ve İl Başkanları, İl Temsilcileri ve çok sayıda kamu çalışanı ve üyeleri de katılımı ile, Enerji Bakanlığı önünde, KİT'lerde I sayılı cetvele tabi olarak çalışan kamu çalışanlarının maaş adaletsizliği ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, Hükümetin son üç yılda yaptığı yanlış ücret zammı politikaları sonucu, KİT' lerde I sayılı cetvele tabi olarak yetki ve sorumluluk itibariyle birim amiri konumundaki Şube Müdürü, Grup Müdürü, Grup Müdür Yardımcısı, Müdür ve benzeri ünvanlarda görev yapmakta olan tüm çalışanların kendine bağlı bulunan sözleşmeli Müdür Yardımcısı ve hatta Şefi'nden dahi az maaş alır konumuna düşürüldüğü belirtildi.

Haksız uygulamanın yıllardır "çalışıyoruz, çözeceğiz" oyalamaları ile üç yıldır sürdürüldüğüne dikkat çekilen açıklamada "Şimdi sayın Başbakana ve Bakanlara sesleniyoruz: Sizler emriniz altında bulunanlardan daha az maaş alsaydınız ne yapardınız. Bu sorunun karşılığındaki cevabınızın; Olur mu öyle şey şeklinde olacağını tahmin etmek zor değil, öyleyse bu mağduriyeti acilen çözmenizi istiyoruz. Sayın Başbakan, Bakanlar ve ilgili diğer yetkililer kurumlarımızdaki icraatların bel kemiğini oluşturan ve basın mensuplarına dağıtılan maaş kıyaslamasını içeren belgeden de görüleceği üzere amir konumundaki Müdür arkadaşlarımıza idraklerin algılamada zorlandığı bir şekilde reva görülen emri altında çalışandan her ay ortalama 350 TL düşük verme şeklindeki bu mağduriyetin giderilmesi için Adalet ve Kalkınma Partisi adına yakışır bir hızla yaşanan bu adaletsizliğe bir an önce son vereceği kanaati ve ümidindeyiz. Aksi durumda hukuki çerçevede her türlü hakkımızı kullanacağımızın bilinmesini ve bunun ilk adımı olarak da dava açacağımızı buradan açıklıyoruz." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber