Konya Jandarma Alay Komutanı tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2010 23:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Balyoz Planı" iddiası soruşturması kapsamında tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 10 kişiden 2'si tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde tutuklanmaları istemiyle nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Konya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Özçoban ile Yarbay Yusuf Kelleli tutuklanırken, emekli başçavuş Ertan Karagözlü ve 7 muvazzaf asker ise serbest kaldı.

AA

"Balyoz Planı" iddiası soruşturması kapsamında adliyeye getirilen 15 kişiden 5'i savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, 10'u tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 15 kişinin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Mehmet Berk, Ali Haydar ve Bilal Bayraktar tarafından ifadesi alındı. Söz konusu kişilerden 5 muvazzaf asker, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Emekli başçavuş Ertan Karagözlü ve 9 muvazzaf asker ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Bu arada, Merkez Komutanlığı'ndan adliyeye gelen sivil memur ise bir süre burada kaldıktan sonra aynı araçla adliyeden ayrıldı.

Öte yandan serbest kalan 5 kişi, jandarmaya ait sivil plakalı bir minibüsle adliyeden ayrıldı.


BALYOZ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Konya İl Jandarma Komutanı Hüseyin Özçoban'nın da arasında bulunduğu 14 muvazzaf asker Merkez Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Beşiktaş'taki adliye binasına getirildi.

Soruşturma kapsamında Cuma günü 13 ilde eş zamanlı olarak yapılan 2'inci operasyon kapsamında gözaltına alınan 17 muvazzaf askerden 7'si sabah saat 09.45'de adliyeye getirilerek hakim ve savcılar tarafından kullanılan kapıdan adliyeye binasına alınmıştı. Saat 14.00'de de 7 muvazzaf asker daha Merkez Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından Beşiktaş adliyesine getirildi. Muvazzaf askerlerin sorgusu devam ediyor.


Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında 13 ilde yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan 17'si muvazzaf, 18 askerden 7'si Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Balyoz darbe planı soruşturmasının ikinci aşamasında 13 farklı ilde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 1'i emekli 17'si muvazzaf subaylar, İstanbul'a getirilerek Merkez Komutanlığı'na teslim edilmişti. Bu askerlerden 7'si sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Adliye çevresinde özel hareket polisleri ve çevik kuvvet polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber