Türk Telekom'dan liselere ücretsiz 'Vitamin'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2010 13:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Türk Telekom'un ''Eğitimsiz Gelecek, İnternetsiz Eğitim Olmaz'' vizyonuyla daha fazla öğrenci ve öğretmene ulaşmasını sağlamak için, ''Vitamin Eğitim Programı''nı ücretsiz olarak devlet liselerinde kullanımına açtığı bildirildi.

Türk Telekom Kayseri Bölge Müdürü Erhan Kaya, programın tanıtımı için Hilton Oteli'nde toplantı düzenledi.

Kaya, Türk Telekom'un, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile iş birliği halinde başlattığı ''Eğitimde Dönüşüm 2010 Projesi'' kapsamında eğitim yazılım program Vitamin'i Kayseri'deki devlet okullarına bağlı orta öğretim okullarına ve öğretmenlerine ücretsiz olarak ulaştırdıklarını anımsattı.

Türk Telekom ailesi olarak spor, eğitim, çevre ve toplumu yakından ilgilendiren konularda yatırımlarına devam ettiklerini ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

''Türk Telekom olarak 77 eğitim kompleksini yıl sonuna kadar tamamlayacağız ve yaklaşık 44 bin öğrencinin kullanımına sunacağız. Aralık 2009'dan bu yana interaktif yazılım programımız Vitamin'in lise versiyonunu, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimiz, devlet liselerinde ücretsiz kullanıyor. Şimdi de Kayseri'deki liselerimizde, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin kullanımına açıyoruz. Vitamin, ilköğretim öğrencilerimizin başarılarına ciddi bir katkı sağladı. Artık lise öğrencilerimizi de Vitamin'le destekliyor olacağız. Vitamin, ABD'de 'En İyi Eğitim Yazılımı Programı Ödülü'nü aldı. İngilizce ve Arapçaya çevrildi ve çok sayıda ülkede kullanılıyor. Şimdi Çinceye çevrilip Çin'de de kullanıma sunulması için çalışmalar devam ediyor.''

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata da öğrencileri teknolojik gelişmelerden yararlandırmak gerektiğini ifade ederek, ''Yeni teknolojiyi kullanmalı ve takip etmeliyiz. Aksi takdirde eski alışkanlıklar devam eder ve bulunulan noktada kalınır'' dedi.

Kayseri'deki öğretmenlerin teknolojiye uyum konusunda büyük bir kararlılık gösterdiğini vurgulayan Ayata, ''Bunun neticesini de ÖSS ve SBS sonuçlarında aldık. Kayseri, 2009'da ÖSS'de Türkiye 2'ncisi, SBS'de ise Türkiye 3'üncüsü oldu. Vitamin sayesinde başarıların daha da artacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Toplantıda daha sonra Vitamin eğitim programının lise versiyonu, öğretmenlere tanıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber