Yüksek Hızlı Tren ile yolcu sayısı 10 kat arttı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Mart 2010 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, Yüksek Hızlı Tren (YHT) Sayesinde, demiryoluyla taşınan yolcu sayısının 10 kat arttığını söyledi.

Nusret Bayraktar, komisyon üyesi milletvekilleri ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, YHT ile Ankara'dan Eskişehir'e geldi. YHT'den inen Bayraktar ve beraberindekileri Eskişehir Gar Müdürü Süleyman Hilmi Özer ile Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) Genel Müdürü Hayri Avcı çiçeklerle karşıladı. Komisyon Başkanı Nusret Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada YHT sayesinde demiryolu ile seyahat eden yolcu sayısında 10 kat artış olduğunu söyledi. Günlük yolcu sayınının da 5 bin kişiye ulaştığını ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu:

?Yüksek Hızlı Tren ile yaptığımız yolculukla bu trenle ilgili gelişmeleri yakından inceleme fırsatı bulduk. Bugün ayrıca 1 milyon ve 1 milyon birinci yolcularımıza da plaket ve ödül verilmesini de görmüş olduk. Türkiye'nin uzun yıllardan beri muhtaç olduğu ve gecikmiş olsa da böyle bir hızlı tren seferine kavuşmuş olması çok olumlu bir gelişmedir.

Bakanlığımızın ve genel müdürlüğümüzün vermiş olduğu bilgiler çerçevesinde Ankara- Konya, Eskişehir- İstanbul arasında hızlı trenle yolculuk yapma fırsatı bulacağız. Zamandan tasarruf ve konforlu yolculuk yapma fırsatının olduğunu gördük. Yüksek Hızlı Tren ile birlikte yolcu sayısında 10 kat artış oldu. İstanbul seferi hizmete girdiği zaman bu daha da katlanarak büyüyecektir. Bu işin lokomotifi Ankara- İstanbul hattıdır. Ankara-Eskişehir hattı bu gelişmelerin ilk adımıydı. Günlük 500- 600 civarında olan yolcu sayısı bugün 5 bin seviyesine ulaştı. İnsanlar duyarak bir şeye inanamıyor. İnsanlarımız maalesef duyduğunu görmesi lazım. Bu tren ile birlikte seyahat etmesi gerekiyor. Duymak, görmek ve yaşamak gibi 3 duygusunu birleştirerek Yüksek Hızlı Tren'i yaşayıp, başkalarına anlatmaları lazım.?

Komisyon başkanı Nusret Bayraktar ile beraberindekiler daha sonra TÜLOMSAŞ'ta incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber