İstanbul'da adliye önünde grev

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2010 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşlerine dönmek için 14 ay önce açtıkları davanın 5 ay ertelenmesine tepki gösteren Sinter Metal işçileri Üsküdar Çiçekli Adliyesi önünde açlık grevine başladı. Hukuk sürecinin yavaş işlemesine tepki gösteren işçiler eylemlerini Cuma gününe kadar sürdüreceklerini belirtti.

İşten çıkarılmalarının ardından bir yılı aşkın süredir eylemlerini sürdüren 380 Sinter Metal işçisi haklarını hukuki yoldan aramak için 14 ay önce mahkemeye başvurmuştu. Üsküdar 3. İş Mahkemesi'nde dün görülen duruşmasında mahkemenin 5 ay sonraya gün vermesine tepki gösteren işçiler, eylemlerini adliye önüne taşıdı. 380 işçi adına bir grup işçi adliye önünde açlık grevi başlattı. "Geç gelen adalet, adalet değildir" pankartı açan işçilere DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası da destek veriyor. İşçilerden Murat Öğüten, Turgay Arseven, Uğur Yılmaz ve Lale Balta isimli işçiler adliye önünde açlık grevi eylemini sürdürüyor.

Eylem nedeniyle adliye önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polisin müdahale etmediği eylemin cuma günü mesai saati bitimine kadar devam edeceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber