Devlet, memura toplu sözleşme hakkı için AB ülkeleri örneklerini ele aldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mart 2010 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği üyesi ülkelerde kamu görevlilerinin sendikal hakları, bu hakların nasıl düzenlendiği ve uygulandığı konularında bilgi ve tecrübe paylaşımının sağlanması amacıyla Devlet Personel Başkanlığınca 2?3 Mart 2010 tarihlerinde Ankara Midi Hotel'de bir TAIEX Semineri düzenlenmiştir.

Söz konusu Seminere, Devlet Personel Başkanlığının yanı sıra Başbakanlık, Bakanlıklar, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, TODAİE, Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile TÜRKİYE KAMU-SEN ve MEMUR-SEN Konfederasyonlarından temsilciler katılmışlardır.

Açılış konuşmalarından sonra Seminerde Devlet Personel Başkanlığı temsilcisi tarafından Ülkemizde kamu görevlilerinin sendikal hakları, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ve uygulanışı hakkında detaylı bilgiler içeren bir sunuş yapılmıştır.

Seminer, sendikal haklara Avrupa Birliğinin genel bakış açısı, sendikal hakların uygulanmasına yönelik AB üyesi ülkelerin karşılaştırılması, Fransa'da devlet memurlarının toplu görüşme hakları, Almanya'da kamu görevlilerinin sendikal hakları ve AB'ye yeni üye olmuş ülkelerde memur sendikacılığı hususlarında farklı AB ülkelerinden gelen uzmanlar tarafından gerçekleştirilen sunumlarla devam etmiştir. Ayrıca, ILO temsilcisi tarafından sendikal haklara ilişkin Uluslararası Çalışma Örgütü Sözleşmeleri hakkında bir sunuş yapılmıştır.

Gerçekleştirilen sunuşlar sonrasında gerek kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri gerekse memur sendika ve konfederasyonlarımızın temsilcileri soru ve değerlendirmeleriyle konunun tüm boyutları ile görüşülmesi ve tartışılmasına önemli katkılar sağlamışlardır.

Seminer, Ülkemizde kamu görevlilerinin sendikal haklarına ilişkin yaşanan sorunların ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin değerlendirildiği kapanış bölümüyle sona ermiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber