Öğretmen öğrenciyi, öğrencinin akrabaları öğretmeni dövdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2010 19:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sakarya'nın Karasu ilçesinde ilköğretim okulu öğretmeni, tokat atarak uyardığı öğrencinin ağabeyi ve babası tarafından öğretmenler odasında dövüldüğü iddiasıyla şikayetçi oldu.

Bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan M.S, bir hafta önce koridor nöbeti tutarken yaramazlık yaptığını öne sürdüğü 8. sınıf öğrencisi B.K'yi tokat atarak uyardı.

Bir süre sonra öğretmenler odasına giren M.S'nin yanına gelen baba A.K. ve başka bir oğlu, oğluna tokat attığı gerekçesiyle M.S'yi dövdü. Darbedildiğini öne süren M.S, polise şikayette bulundu.

M.S, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencinin babası ve ağabeyi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Koridor nöbeti tutuğu 25 Şubat günü yaramazlık yapan B.K'yi uyardığını ifade eden M.S, şöyle konuştu.

"Bir ağabey, baba şefkatiyle iki tokat vurdum. Şiddete karşı olan bir insanım. Meğer bu çocuk sorunluymuş, gücüne gitmiş, hani kabadayı ya, haberim yok, görevime devam ettim. Öğretmenler odasında çayımı aldım, tam oturmak üzereydim bir veli içeri hışımla girdi. Ona yer verdim, 'buyurun' dedim. Derken arkadan oğlu, önden o saldırdı, gerisini hatırlamıyorum. Meğer babası da mahallenin kabadayısıymış. Sorun bu. Çok utandım. Bir eğitimci olarak veliye yakıştıramadım ve bekledim belki sinirlidir diye. Kendine gelir, konuşuruz dedim. Polise bile haber vermedim"

Öğrencinin iki ağabeyi ve babasının şiddetine maruz kaldıktan sonra okuldaki diğer öğretmenlerin de tehlike altında olduğunu düşünerek polise yaşananları anlattığını kaydeden M.S, "Şikayetçi oldum ve rapor aldım. Ön dişlerimden biri kırıldı ve gözlerim kan doldu. Olaylar öğretmen arkadaşların gözlerinin önünde oldu. Öğretmenler odasında olduğu için 3 öğretmen arkadaş olayda tanık olarak polise ifade verdi" dedi.

Aradan bir hafta geçmesine rağmen velinin kendisinden özür dilemediğini belirten M.S, şunları söyledi.

"Mahkemeye gitmedik, veli gelsin dedim. Okul ve eğitim velilerle yürür. Bu olaydan sonra mahallede de şu intiba olur. Bu kötü bir örnek, bundan sonra o zaman herkes öğretmeni dövmeye gelecek, öğretmenler odasına kadar çıkacak. Veliyi bekledik geleceği yok. Siyasiler kol kanat gerip 'Veli bizim velimizdir, öğretmen kimdir' mantığına getirmişler. Emin olun çok gücüme gidiyor. Her insanın onuru var. O zaman batıya gelen her öğretmen sizden değil, veli sizden mantığına geliyor. Ben onlara da dedim. Burada o zaman kaliteli eğitimci bulamazsınız. Kendimi huzurda ve güvende hissetmezsem çocuklarına ne verebilirim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber