Basın İlân Kurumunda personelle ilgili yönetmelik değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mart 2010 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 Mart 2010 CUMAResmî GazeteSayı : 27512

YÖNETMELİK

Basın İlân Kurumu Genel Müdürlüğünden:

BASIN İLÂN KURUMU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 12/12/1997 tarihli ve 23198 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Basın İlân Kurumu Yönetmeliğinin 42 nci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Genel Müdür Yardımcıları, Genel Müdür adına Kuruma ait işlerin yürütülmesini ve devamlılığını sağlar.

Genel Müdürün bulunmadığı zamanlarda Genel Müdürlük görevi Genel Müdürün belirleyeceği Genel Müdür Yardımcısı tarafından yerine getirilir.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 43 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Belirli işlerde Genel Müdür, yardımcılarına veya uygun göreceği memurlara imza yetkisini devredebilir.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 54 üncü maddesinin birinci fıkrasının (3) numaralı bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?3. Diğer Şube Müdürleri, Servis ve Şube Şefleri ile Şube Muhasebecilerinin 44 üncü maddenin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinde belirtilen öğrenime ve çalıştırılacak alanlara ilişkin eğitim uzmanlık ve tecrübeye sahip olmaları; kamu kurum ve kuruluşları veya basınla ilgili özel hukuk tüzel kişiliğini haiz kuruluşlarda en az beş yıl süreyle veya Kurumda en az üç yıl süreyle başarılı hizmetlerde bulunmaları (Hukuk Müşaviri, İletişim Uzmanı ve Özel Kalem Müdürü kadrosuna yapılacak atamalarda bu Yönetmeliğin 55 inci maddesi uygulanmaz.),?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 70 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Personelin çalışma süreleri, Kurumun merkezi şubeleri ve yan kuruluşlarında haftada kırk saati geçmeyecek şekilde Yönetim Kurulunca düzenlenir. Şu kadar ki, 4857 sayılı İş Kanununa göre geçici işlerde çalıştırılan hizmetlilerin haftalık çalışma süresi, anılan Kanunla öngörülen azami süreyi geçemez.?

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 73 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 73 ? Kurumda çalışan memur ve müstahdemlerin yaş hadleri, yaşlılık aylığı, kıdem ve ihbar tazminatı ile bazı sosyal haklarında aşağıdaki hükümler uygulanır.

1. Yaş hadleri: Kurumda çalışan Genel Müdür dahil memur ve müstahdemlerin görevleri ile ilişiği 65 yaşını doldurdukları tarihte kesilir. 65 yaşını dolduranların açıktan veya naklen atamaları yapılamaz.

2. Yaşlılık aylığı: İsteğe bağlı olarak yaşlılık aylığı bağlanması talebinde, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun geçici 81 inci ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 28 inci maddesindeki yaş sınırları ve çalışma süreleri dikkate alınır.

3. Kıdem ve ihbar tazminatı: Hizmet akdi sona erdirilen Kurum personeline, 4857 sayılı İş Kanununun geçici 6 ncı maddesinde belirtilen kıdem tazminatı fonuna ilişkin kanunun yürürlüğe gireceği tarihe kadar 1475 sayılı İş Kanununun 14 üncü maddesine göre kıdem tazminatı ile ihbar sürelerine uyulmaması halinde 4857 sayılı İş Kanununun 17 nci maddesine göre ihbar tazminatı ödenir. Kurumla olan ilişkisi emeklilik veya ölüm sebebiyle sona eren ve 4857 sayılı İş Kanununa tâbi olmayan personele de Kurumda çalıştıkları her yıl için kıdem tazminatı verilir. Yönetmeliğin 62 nci maddesinin (5) numaralı bendi gereğince görevden çıkarılanlara bu ödemeler yapılmaz. 1475 sayılı İş Kanununun 14 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında ve 3346 sayılı Kanunun 2 nci maddesinde belirtilen kamu kurumlarında geçen süreler, kıdem tazminatına esas olacak sürenin hesabında dikkate alınır. Uygulamaya ilişkin esaslar ve şartlar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde Genel Kurul Kararı ile belirlenir.

4. Sosyal haklar: Kurumun oluşturacağı ve yöneteceği her türlü sosyal hizmetlerden yararlanma esasları ve şartları, Yönetim Kurulunca belirlenir.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Kanuna göre ödenen geçici iş göremezlik ödeneğinin personel tarafından Basın İlân Kurumuna yatırılması halinde, bu ödeneğin karşılık olduğu günlere ait ücret tutarı ile arasındaki fark, ilgilisinden geri alınmaz.?

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Basın İlân Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber