Kadın doktora dayak iddiası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Mart 2010 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİTLİS'in Tatvan İlçesi Devlet Hastanesi'nde görevli bir kadın doktorun, hasta yakınları tarafından dövülüp tartaklandığı iddia edildi. Doktorun dövülme nedeninin, hastaneye gelen kişinin eşine erkek hemşirenin iğne yapması olduğu iddia edildi.

Bitlis Tabipler Odası Sözcüsü Dr. Aziz Doğru, saldırıyı yapan kişi hakkında gerekli işlemlerin yapılmaması halinde 1 gün iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.

Dün gece Tatvan Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli doktor Fatma Güngör Yetkin'in bir hasta yakını tarafından dövülmesine Bitlis Tabipler Odası, basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Hastaneye gelen Ç.N.'nin, eşine erkek hemşire iğne yapınca sinirlenerek, acilde nöbetçi olan kadın doktor Fatma Güngör Yetkin'i dövdüğü iddia edildi. Bunun üzerine Tatvan Devlet Hastanesi önünde toplanan doktorlar ve hastane çalışanları saldırıyı kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı.

SAĞLIK POLİTİKALARINA ELEŞTİRİ

Saldırıyı gerçekleştiren şahıs hakkında en kısa zamanda işlem yapılmasını isteyen Bitlis Tabipler Odası Sözcüsü Dr. Aziz Doğru, sağlık politikaları nedeniyle hasta ile doktorların karşı karşıya geldiğini söyledi. Dr. Doğru şöyle konuştu:

?Türkiye'nin her yerinde sağlık personeline saldırılar artmaktadır. Hükümetin sağlıkta dönüşüm programı ile beraber, sağlık hizmetlerine ulaşma ve alımında sıkıntı yaşayan vatandaşlar, ilk muhatap olarak gördükleri hekimlere sözlü veya fiziksel saldırılarda bulunuyor. Hastanede acil hizmeti veren, insanların hayatını kurtarmak için fedakarca çalışan kutsal bir mesleği icra eden Doktor Fatma Güngör'ün görevi başında saldırıya maruz kalması, fiili darp edilmesi, savcının da hala zanlının ifadesini bile almaması düşündürücüdür. Merak ediyoruz askere, polise, savcıya fiili saldırı olsaydı yetkililer bu kadar duyarsız davranır mıydı? Bu fiili saldırıyı gerçekleştiren şahıs hakkında kısa sürede işlem yapılmaması halinde bir günlük iş bırakma eylemine gideceğiz.?

Basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapan doktorlar ve hastane çalışanları dağılırken, darp edilen doktor Fatma Güngör Yetkin'in psikolojisinin bozulduğu ve 10 gün rapor aldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber