Koncuk: Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilme takvimi derhal ilan edilmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2010 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasıyla ilgili takvimin ilan edilmesini istedi.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, sözleşmeliler başta olmak üzere öğretmenlerin sorunlarına değinerek, 13 Martta "Haklarımız ve Geleceğimiz İçin Büyük Ankara Yürüyüşü ve Mitingi" düzenleyeceklerini belirtti.

Bugüne kadar sözleşmeli öğretmenlere verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade eden Koncuk, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenleri sürekli oyalamaktadır. Son olarak Bakan Nimet Çubukçu, 70 bin civarındaki öğretmenin kadroya geçirilmesi için taslağın Maliye Bakanlığına gönderildiğini söyleyerek yine sözleşmeli öğretmenlerin ağzına bir parmak bal çalmıştır. Bundan aylar önce de sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasına ilişkin çalışma yapıldığını söyleyen Çubukçu'nun açıklamaları nedense bir türlü hayata geçirilmemektedir.

Çubukçu'nun inandırıcı olması için sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasıyla ilgili çalışma takvimi derhal ilan edilmelidir. Bakan Çubukçu'nun bu açıklamayı Türk Eğitim-Sen'in 13 Mart mitingini baltalamaya yönelik yaptığı çok açıktır."

Koncuk, sSözleşmeli öğretmenlere kadro sözünü yerine getiremeyen ve bugüne kadar hiçbir icraatta bulunmayan Çubukçu'nun istifa etmesini" istedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber