11 Mart 2010'dan önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 11 Mart 2010 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Isparta'ya gidecek. Abdullah Gül, saat 10.40'ta Isparta Valiliği'ni, 11.30'da Isparta Belediyesi'ni, saat 12.10'da Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret edecek. Gül, saat 12.50'de yiyeceği öğle yemeğinin ardından, saat 14.40'ta Gülbirliği'ni, 15.20'de Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edecek

Gül, saat 16.20'de Eğridir Kervansaray'da vatandaşlarla sohbet edecek.

Abdullah Gül, saat 19.00'da iş adamları ile yemek yiyecek. Cumhurbaşkanı Gül geceyi Isparta'da geçirecek.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN GÜNDEMİ

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Ankara'da yapımı tamamlanan sağlık tesislerinin toplu açılışına katılacak.

Erdoğan, saat 14.30'da Elazığ depreminde hasar gören bölgelerde inceleme yapacak.

TBMM GÜNDEMİ

- TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'da, saat 10.00'da çocuk yurtları, çocuk cezaevleri ve askeri cezaevlerindeki incelemeler gündeme gelecek.

TBMM Dışişleri Komisyonu toplantısı, saat 10.30'da gerçekleştirilecek.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.,

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saat 11.00'de Ankara'da yapımı tamamlanan sağlık tesislerinin toplu açılışına katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, saat 10.30'da Harbiye'deki İstanbul Radyosu'nda, "Yayıncılıkta Türk Müziği" konulu sempozyuma katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, saat 10.00'da İstanbul Dedeman Otel'de, 6. Kobi Zirvesi'ne katılacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 10.15'te İstanbul Fuar Merkezi'nde, 3. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışına katılacak.

- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, saat 15.30'da İstanbul Yenibosna'daki Dış Ticaret Merkezi'nde, "Yeni İhracat Stratejilerini" anlatacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 09.15'te Antalya Belek Spice Hotel'de, Uluslararası e-Devlet Konferansı'na katılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ankara'da saat 10.30'da Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Kuluçkahane ve Saf Hat Yedekleme Ünitesi'nin açılışını yapacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Ankara'da saat 10.00'da Türkiye'de İş Yerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Laboratuarları Teknik Destek Projesi açılış toplantısına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Hak ve Eşitlik Partisi Başkanı Osman Pamukoğlu, saat 11.00'de, partisinin Alanya ilçe teşilatının açılışını yapacak.

- Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Ankara'da saat 13.30'da güncel siyasi olayları değerlendiren bir basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 14.00'te Gaziosmanpaşa Belediye Kompleksi'nde, Büyükşehir Belediye Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu'nun açılış törenine, saat 19.00'da ise Topkapı Sarayı Has Ağırlar Odası'nda, "Moskova Kremlin Sarayı Hazineleri Topkapı Sarayı'nda" sergisinin açılış törenine katılacak.

- İstanbul Valisi Muammer Güler ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, saat 14.00'te Davutpaşa'daki Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde, sanatçı, yazar ve çeşitli meslek birliği temsilcilerinin katılımı ile "Fikri Mülkiyet Alanında Yapılan Mücadelede, İstanbul Perspektifi" konulu basın açıklaması düzenleyecek.

- İstanbul Bahçelievler'deki Türk Böbrek Vakfı Bahçesi'nde, saat 17.00'de Balon Uçurtma Şöleni düzenlenecek. Etkinliğe organ bağışına destek veren sanatçı ve sporcular da katılacak.

- Ideal Standard'ın yeni seramik serisini tanıtacağı ve 2010 hedeflerini paylaşacağı toplantı, saat 09.30'da İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilecek.

- ADSL pazarına giren Millenicom Türkiye'nin düzenlediği toplantı, European Telecommunication Holding CEO'su ve Millenicom Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Şevki Kuyulu'nun katılımıyla, saat 10.00'da İstanbul Hyatt Regency Otel'de gerçekleştirilecek.

- Unilever'in yeni antibakteriyel sabunu Lafebuoy'un tanıtım toplantısı, saat 10.30'da İstanbul'daki Unilever Türkiye Merkez Ofisi'nde gerçekleştirilecek.

- Reklamcılar Derneği'nin düzenlediği 7. Medya Paylaşım Toplantısı, saat 11.00'de İstanbul Beyoğlu'ndaki Reklamcılar Derneği'nde gerçekleştirilecek.

- İstanbul Pencere Fuarı'nın açılışı, saat 11.30'da TÜYAP'ta gerçekleştirilecek.

- Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar Hudut İltica Dairesi Başkanlığı, Ankara'da saat 14.00'te ''Mülteci Sığınmacı Kabul ve Tarama ve Barındırma Merkezlerinin Tesisi'' projesi ile ''Yasadışı Göçmenler için Geri Gönderme Merkezlerinin Tesisi'' projelerinin açılış törenini düzenleyecek.

- Kamu İhale Kurumu Başkanı Dr. Hasan Gül, Ankara'da saat 10.00'da düzenleyeceği basın toplantısı ile ''2009 Yılı Kamu Alımları İstatistikleri''ni açıklayacak.

- INTES, Ankara'da saat 13.00'te Uluslararası Mevzuat Seminerleri'nin 3.sü olan ''İnşaat Sektörünün Güncel Sorunları ve Proje Finansmanları'' konulu seminer düzenleyecek.

- Ankara'da MESA Hastanesi'nde, saat 12.00'de sağlık sorunlarının da tartışılacağı yemekli sohbet toplantısı düzenlenecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

----------------------------

- Merkez Bankası, saat 10.00'da Ocak ayı cari işlem dengesi verilerini, saat 16.30'da 4 Mart haftasına ilişkin döviz rezervi verilerini açıklayacak.

- Turkcell'in 2009 yıl sonu ve 4. çeyrek finansal-operasyonel sonuçlarının açıklanacağı toplantı, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in katılımıyla saat 10.30'da Turkcell Tepebaşı Plaza'da gerçekleştirilecek.

- Yıldız Holding'in 2009 yılını değerlendireceği ve 2010 hedeflerini paylaşacağı toplantı, saat 10.30'da İstanbul Topkapı'daki Ülker fabrikasında yapılacak.

- İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi Mart ayı olağan toplantısı, saat 13.30'da İTO binasında gerçekleştirilecek.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- Medical Park Hastaneler Grubu, Trabzonspor Basketbol Takımı'nın hem ana sponsorluğunu hem de sağlık sponsorluğunu üstleniyor. İmza töreni saat 11.00'de Göztepe'de yapılacak.

- Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarını, saat 18.00'de basına açık antrenmanla sürdürecek.

- Galatasaray, Ankaragücü ile oynayacağı maçın hazırlıklarına, saat 10.30'da yapacağı basına ve taraftara kapalı antrenmanla devam edecek.

- Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, saat 12.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

İHA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Isparta'da. Gül, valilik, belediye, Süleyman Demirel Üniversitesi, Gülbirlik ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edecek, Eğirdir'de vatandaşla buluşacak. Abdullah Gül, akşam da işadamlarıyla bir araya gelecek (09.30/19.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da yapımı tamamlanan sağlık tesislerinin açılışını yapacak. Erdoğan daha sonra deprem bölgesinde inceleme yapmak üzere Elazığ'a gidecek. (11.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'deki dini azınlıkların ruhani liderleri ve cemaat vakıflarının başkanları ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir araya gelecek. Arınç, TRT İstanbul Radyosunun düzenlediği ''Yayıncılıkta Türk Müziği'' konulu sempozyuma katılacak. (11.00/14.00)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık edecek. (14.00)

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, İzmir'de İnsan Hakları Kurulları ve Çocuk Hakları İhlallerinin İzlenmesi Toplantısı'na katılacak. (09.30)

Türkiye'nin dört bir yanından belediye başkanları, meclis üyeleri ve çalışanlardan oluşan heyetler İzmir'de sempozyuma katılacak. Sempozyuma 120 belediye başkanı ile birlikte, Ege Belediyeler Birliği başkanı Aziz Kocaoğlu, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur ve İzmir Valisi Cahit Kıraç da katılacak. (09.30)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Antalya Belek'te "e-devlet" konferansına katılacak. Bakan Yıldırım, öğleden sonra da Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Ulaştırma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere İzmir'e gelecek. Yıldırım İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni de ziyaret edecek. (09.00/14.00/15.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı'na katılacak. (11.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ''Türkiye'de İş Yerlerinde İş Sağlığı'' konulu toplantıya katılacak. (10.00)

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Haymana'da Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü açılışına katılacak. (10.30)

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk açıklamada bulunacak. 13.30)

Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül, 2009 yılı kamu alımları istatistikleri hakkında bilgi verecek. (10.00)

Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Serbest Bölgede işten çıkarmalarla ilgili olarak İzmir'de basın açıklaması yapacak. (16.30)

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, şirketin 2009 yılsonu finansal-operasyonel sonuçlarını açıklayacak. (10.30)

Yıldız Holding Gıda, Dondurulmuş Ürünler ve Kişisel Bakım Grubu Başkanı Zeki Sözen, holdingin 2009 yılı değerlendirmesini yapacak.(10.30)

Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanları, hükümetin aldığı ekonomik önlemleri protesto etmek amacıyla ülke genelinde 24 saatlik greve gitti. Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY), İşçi Sendikaları Federasyonu (GSEE) ve Mücadeleci Sendikalar Birliği (PAME)'nin çağrısıyla yapılan genel grev nedeniyle Atina'da Pedion Tu Areos ile Omonia meydanlarında saat 11.00'de iki farklı gösteri yapılacak.

AVRASYA FEED

Azerbaycan'da Bakü futbol kulübünü çalıştıran Bülent Korkmaz, Özel Kafkas Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Fenerbahçe forması giyen bir öğrenci ile Korkmaz arasındaki diyalog dikkat çekti.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin resmi temalarda bulunmak üzere Hindistan'a gidiyor.

SPOR

Trabzonspor Basketbol Takımı, Medical Park ile sponsorluk anlaşması imzalayacak (11.00)

Fenerbahçe, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına devam edecek. (18.00)

CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber