12 Mart 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2010 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Burdur'a gelecek. Valilik ve belediye başkanlığını ziyaret edecek olan Gül, belediye halk sarayından halka seslenecek. Ulu Cami'de cuma namazı kılacak olan Cumhurbaşkanı Gül, saat 14.00'te Grand Özeren Hotel'de öğle yemeği yiyecek. Gül, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü nedeniyle düzenlenen programa katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde saat 13.30'da Namet tesislerinin açılış törenine katılacak. Erdoğan, daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ÖSS'de başarılı olan öğrencilere otomobil vereceği ödül törenine katılacak.

TBMM Başkanı Şahin'in programı

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, saat 11.00'de İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programına, saat 14.00'te başkentteki Kastamonu Günleri Etkinlikleri'ne katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Güreş Turnuvası'na katılacak milletvekilleri, saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, saat 10.00'da İstanbul Dedeman Otel'de devam eden 6. Kobi Zirvesi'ne, akşam saat 19.00'da Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği ''Altın Kalem'' ödül törenine katılacak.

- Devlet Bakanı Faruk Çelik, saat 15.00'te, İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Müdürlüğü Bursa bölge laboratuvarının açılışına katılacak.

- Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, saat 14.00'te, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hizmete sunulan ünitelerin açılışını yapacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Maltepe'de saat 10.30'da Marmara Kültür Merkezi Reşit Galip Konferans Salonu'nda yapılacak "Lojistik ve Ticaret Buluşması" toplantısına, saat 13.30'da Gebze'de bir programa, saat 18.00'de Bayrampaşa Belediyesi'nin "Akıllı Kent Hizmeti Servis Açılışı ve Lansmanı"na katılacak.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, saat 09.30'da Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği Ortadoğu ve Doğu Akdeniz Ülkeleri Ekonomi Basını Forumu'nda konuşacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, akşam saatlerinde Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği ''Altın Kalem'' ödül törenine katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, saat 15.00'te İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programına katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, saat 10.30'da Uluslararası Sosyal Güvenlik Birliği İyi Uygulamalar Ödülleri 2010 Avrupa Yarışması ödül törenine katılacak.

- Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, saat 11.00'de Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, saat 11.45'te Konya'ya gelecek. Mevlana Müzesi'ni ziyaret edecek olan Şener, saat 14.00'te partisinin Konya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, saat 10.00'da Abant Platformu toplantısına katılacak. Kurtulmuş, saat 15.00'te Afganistan eski Başbakan Yardımcısı Kutbettin Hilal ve beraberindeki heyetle görüşecek.

- CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, saat 11.00'de Arama Kurtarma Araştırma Derneği'nde (AKAD) İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın "Kars depremi öncesinde bize mektup gelmedi" sözlerine ilişkin basın açıklaması düzenleyecek.

- İşçi Partisi (İP) Merkez Karar Kurulu Üyesi Osman Kuruca, saat 13.00'te İsveç Başkonsolosluğu önünde ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde Ermeni Tasarısı'nın kabulüne ilişkin basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nde saat 14.00'te konferans verecek.

- 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95. yıldönümü etkinlikleri, saat 10.00'da Çanakkale Çimenlik Kalesi'nde yapılacak açılış töreniyle başlayacak.

- AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı, saat 10.00'da Tacettin Dergahı'nda basın toplantısı düzenleyecek. AK Parti Gençlik Kolları, saat 19.00'da 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenleyecek.

- Eşitlik ve Demokrasi Partisi, İçişleri Bakanlığı'nda saat 11.00'de kuruluş bildirgesini sunacak.

- Ankara Barosu, Sheraton Oteli'nde saat 9.30'da II. Uluslararası Spor Hukuku Kurultayı'nı gerçekleştirecek.

- Ankaralı Fenerbahçeliler Derneği Lokali, saat 18.30'da yapılacak törenle açılacak.

- Gazi Üniversitesi Rektörlüğü, saat 14.00'te ''Ebediyete Söylenen Marş: İstiklal Marşı'' konulu panel düzenleyecek.

- Erzurumlular Vakfı, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü dolayısıyla İstanbul Kadıköy Meydanı'nda bir dizi etkinlik ve şölen düzenleyecek.

- Marmaray işçileri, saat 10.30'da Ender Mağazası yanı Yenikapı'ya inen cadde üzerinde basın açıklaması düzenleyecek.

- Halkın Hukuk Bürosu üyeleri, 2001 yılında polis tarafından öldürülen İsmail Kahraman'ın Bakırköy Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.00'da görülecek davasını izleyecek.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde saat 11.00'de basın açıklaması düzenlenecek.

- Avukat Cengiz Hortoğlu, saat 12.00'de Taksim'de "Boşanmanın Gerçek Nedenleri ve Boşanmalardaki Artış" konulu anket sonuçlarını açıklayacak.

- İstanbul Tabip Odası, saat 12.30'da Kamu Hastaneleri Birliği Yasa Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla Ayasofya önünden İl Sağlık Müdürlüğü'ne kadar yürüyüş gerçekleştirecek.

- İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde saat 13.00'te "Türkiye ve Dünya Ekonomisi" konulu panel düzenlenecek.

- Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel Derneği, saat 13.00'te Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde Bakan Selma Aliye Kavaf'ın "Eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk olduğu" açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulunacak. Konuyla ilgili basın açıklaması düzenlenecek.

- Sinema sanatçı Türkan Şoray, saat 13.00'te Taksim'deki Nippon Otel'de yapılacak basın toplantısı ile UNICEF-Türkiye İyi Niyet Elçisi ilan edilecek.

- İstanbul Üniversitesi Rektörlük binası Doktora Salonu'nda saat 14.00'de İstanbul Üniversitesi'nin 60. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında "Çocuk Hakları ve Gazetecilik" konulu panel düzenlenecek.

- Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, saat 19.00'da Mihrimah Düğün Salonu'nda "Avrupa'da Yükselen İslam Karşıtlığı ve Dünya Barışı" konulu bir konferans verecek.

- Türkiye Beton Birliği (THBB), saat 19.00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde "2. Japon Mimarisinde Mekan" konulu konferans düzenleyecek.

- Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği, saat 19.00'da Esma Sultan Yalısı'nda kuruluşunun 10. yıldönümü nedeniyle kutlama ve plaket töreni düzenleyecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

----------------------------

- Sony'nin yeni ev eğlence serisini tanıtacağı, 2009 yılına ilişkin değerlendirme ve 2010 beklentilerini aktaracağı 'Geleceğe Hoşgeldiniz' konulu toplantı, Sony Eurasia A.Ş. Genel Müdürü Mohsen Noohi ve Sony Eurasia A.Ş. BRAVIA TV Ürün Müdürü Ersin Kösoğlu'nun katılımıyla, saat 10.30'da İstanbul Hilton Convention Center'da gerçekleştirilecek.

- Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) arasında Teknopark İstanbul imza töreni, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın katılımıyla, saat 11.00'de Sabiha Gökçen Havalimanı Airport Otel'de gerçekleştirilecek.

- Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği'nin sektör yemeği, saat 19.00'da İstanbul Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleştirilecek.

- Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) düzenlediği "Japon Mimarisinde Mekan" konferansı, saat 19.00'da İstanbul Beşiktaş'taki Bahçeşehir Üniversitesi Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- Turkcell Süper Lig'in 25. hafta açılış maçında Gaziantepspor ile Trabzonspor, saat 20.00'de Kamil Ocak Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

- Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacağı maçın hazırlıklarını, öğle saatlerinde, Can Bartu Tesisleri'nde basına kapalı olarak yapacağı antrenmanla tamamlayacak ve saat 16.00'da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkacak özel bir uçakla Ankara'ya hareket edecek.

- Galatasaray, Ankaragücü maçının hazırlıklarını saat 10.30'da basına ve taraftara kapalı antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş, Denizlispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını saat 11.00'de basına kapalı antrenmanla sürdürecek.

- Beko Basketbol Ligi'nin 22. hafta açılış maçında Fenerbahçe Ülker ile Tofaş, saat 20.00'de Abdi İpeknçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

İHA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 39 yıl aradan sonra Burdur'u ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı olacak. Gül, Burdur'da valiliği, belediyeyi ve garnizon komutanlığını ziyaret ettikten sonra işadamlarıyla bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Gül, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 89. yıl dönümü kutlamasına katılacak. Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin ardından İstanbul'a geçecek. (10.30/16.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nde fabrika açılışına katılacak.(14.00)

Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarda yerinde sayıyor (Özel)

Elektrik üretimi için nükleer santral girişimlerini hızlandıran Türkiye, yenilenebilir kaynaklarda ise yerinde sayıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na 1 Kasım 2007 tarihinde rüzgar enerji santralleri için lisans başvuruları yapılmasına rağmen lisanslama işlemleri tamamlanmadı. Yenilenebilir Enerji Kanun tasarısı ise yaklaşık 10 aydır Meclis Genel Kurul gündemine gelmeyi bekliyor. Sektör, yaşanan gecikmenin sadece rüzgardan elektrik üretimi için 20 milyar Euro'luk yatırımı baltaladığı görüşünde.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İstiklal Marşı'nın kabulünün 89. yıldönümü nedeniyle 1. Meclis binasında düzenlenecek törene katılacak. Şahin, ayrıca AKM'de Kastamonu günleri etkinliğini ziyaret edecek.(11.00/14.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, sosyal güvenlik alanında gerçekleşen ödül törenine katılacak.(10.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Resim ve Heykel Müzesi'nde basın toplantısı yapacak.(11.00)

Abant Platformu toplantıları Ankara Rixos Otel'de başlayacak.(09.30)

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, MEB Şura Solunu'nda İstiklal Marşı'nın kabulünün 89. yıldönümü etkinliklerine katılacak. (15.00)

Devlet Bakanı Ali Babacan, Ekonomi Muhabirleri Derneği toplantısına katılacak. Derneğin başarı ödülü vereceği törene Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katılacak. (09.30/19.30)

Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile İstanbul Ticaret Odası, 'Teknopark İstanbul' projesi için ortaklık sözleşmesini imzalayacak.(11.00)

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde yapılan polikliniklerin açılışını gerçekleştirecek.(14.00)

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, sigorta sektörünün önde gelen temsilcilerini buluşturacak. (19.00)

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Kutlama etkinliğine katılacak. (19.00)

Aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliyev Kafaf Mardin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün düzenlediği aile içi şiddet konulu konferansa katılacak.

İzmir Valiliği, Elazığ'da meydana gelen depremden zarar görenler için yardım kampanyası başlatacak.(13.30)

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Nilüfer Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Aydınlarla Yüzyüze toplantılarının konuğu olacak. Denktaş, konferansın ardından sergi açılışına katılacak.(14.00)

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını açıklayan UBP Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu basın toplantısı düzenleyecek.

Türkiye'nin konuk ülke olarak katıldığı Berlin'deki 44. Uluslararası Turizm Fuarı'nda açılan Türk stantları yoğun ilgi görüyor.

AVRASYA FEED

Türkiye'de bu yıl 8'incisi düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları'nın Ukrayna elemeleri başladı. Ukrayna elemelerinde ülke genelinde Türkçe eğitim veren 20 eğitim kurumundan 194 öğrenci Türkiye biletini alabilmek için ter döküyor.

SPOR

Turkcell Süper Lig'de 25. hafta maçları Gaziantepspor-Trabzonspor maçı ile başlıyor. (20.00)

2. Uluslararası Spor Hukuku Kurultayı, Ankara Barosu tarafında Sheraton Otel'de düzenlenecek. (9.30)

Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, TURK-PA Cup Uluslararası Güreş Turnuvası ile ilgili bir basın toplantısı yapacak. (10.00)

Galatasaray Kulübü'nde başkan adayları renk seçimi yapacak.(15.00)

Beşiktaş, Denizlispor maçının hazırlıklarına başlayacak.(11.00)

Fenerbahce, Gençlerbirliği maçı için Ankara'ya gidecek.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam basın toplantısı düzenleyecek.(14.30)

Beko Basketbol Ligi'nde 22. hafta Fenerbahçe Ülker ile Tofaş arasında oynanacak karşılaşma ile başlıyor.(20.00)

CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber