Atalay: Emniyet asker meselesi değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2010 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara'da önceki gece askeri sevkıyat yaptığı bildirilen bir kamyonun yakalanmasında emniyetle asker arasında bir iletişim sorunu bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, "Hayır, hayır bu emniyet, asker meselesi değil. Şu anda yargının elindeki bir konu.

Atalay, Abant Platformu'nun Rixos Otel'de düzenlediği "Yeni Bir Toplumsal Mutabakat İçin Demokratikleşme" konulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, konuşmasında "Demokratik Açılım" sürecinde muhatap konusunda sıkıntı çektiklerini vurguladığını hatırlatması üzerine Atalay, TBMM içinde grubu bulunan önceki DTP şimdiki BDP de dahil bütün partilerle bu konuları paylaşmak istediklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bu konuda da elimizden gelen çabayı gösterdik. Şimdi de aynı niyetimi ifade ettim. Yine aynı şekilde. Ama daha önce biliyorsunuz farklı şeyler oldu. Görüşmelere başlayınca 'Biz esas muhatap değiliz, başka yerlerle görüşün' diye havaleler oldu. Böyle şeyler olmasın istiyoruz. Muhatap aldığımız kişi 'Ben muhatabım, ben dirayetli bir muhatabım' desin. Bunu ifade ediyorum ben."

Ankara'da önceki gece askeri sevkıyat yaptığı bildirilen bir kamyonun yakalandığının hatırlatılması ve emniyetle asker arasında bir iletişim sorunu bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Atalay, "Hayır, hayır bu emniyet, asker meselesi değil. Şu anda yargının elindeki bir konu. Ben yargının elindeki konularla ilgili genelde açıklama yapmam. Yargının açıklama yapmasını bekleriz. Çünkü neticede emniyet bu işi götürür yargıya teslim eder. Yargı bu işin bütün boyutlarını araştırır, sonra da karar verir" yanıtını verdi.

"Bu işin içinde yasa dışı olabilecek bir unsur mu var?" sorusunun yöneltilmesi üzerine Atalay şunları kaydetti:

"Önceden o tür şeyler vardı ki onun için yargı el koydu. Bu tür şeylerde, güvenlikle ilgili bir sorun olduğunda mutlaka yargıya uzanır. Demek ki o safhada öyle bir şey vardı. Ama sonradan o aydınlatılmış olabilir. O anlamda ben yargıya havale ediyorum. Çünkü bütün belgeleri topladılar. Konuyla ilgili bütün boyutları onlar biliyorlar şu anda. Hatta ihbar edenin kimliği ile ilgili açıklamalar oldu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber