TRT'den suçlamalara cevap

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2010 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TRT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "TRT, hiçbir kurum ve kuruluşu kötü göstermek, başarısız kılmak, asılsız bir biçimde suçlamak gibi bir yayın anlayışı içine asla girmez ve girmeyecektir" denildi.

Yazılı açıklamada, "bugün pek çok basın yayın kuruluşunda, TRT'nin hızlı haberciliğiyle ilgili bilgilere yer verildiği ve bu durumun farklı bakış açılarıyla haberlere konu edildiği" belirtildi.

Haberciliğin olmazsa olmaz gerekliliğinin "hız" olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Geniş imkanlara sahip TRT haber ekipleri, olay yerine en hızlı şekilde intikal, konuya ilişkin bilgilerin süratle edinilmesi ve bu bilgilerin çağdaş teknolojik imkanlar kullanılarak seyirciye zaman geçirmeksizin ulaştırılması konusunda yönlendirilmiştir.

Uzun yıllar TRT'nin, pasif kalmak, haber değeri taşımayan protokol haberlerine saatlerce yer vermek ve gerçek anlamda habercilik yapmamakla suçlandığı bilinmektedir. Bu bilgiler ışığında bazı çevrelerin, bugün TRT'yi olması gereken şekilde davrandığı ve üzerine düşen görevi yerine getirdiği için suçlamaları, anlaşılacak bir durum değildir. Özel kanalları habere hızlı ulaştığında 'kahraman' ilan edenlerin, aynı durum TRT için geçerli olduğunda, bunu bir eksiklik ve kabahatmiş gibi göstermeye çalışmaları, iyi niyetle açıklanamaz.

TRT, Türkiye'nin en değerli kurumlarından biridir ve bu ülkeye ait her değerle barışıktır. Hiçbir kurum ve kuruluşu kötü göstermek, başarısız kılmak, asılsız bir biçimde suçlamak gibi bir yayın anlayışı içine asla girmez ve girmeyecektir. Bununla birlikte TRT, var gücüyle yayıncılık mesleğinin gereklerini yerine getirip, markasını Türkiye'de ve dünyada hak ettiği en yüksek noktaya taşımaktan, hiçbir şekilde geri durmayacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber