Tüm eğitim camiasının başı sağolsun?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mart 2010 00:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güvenli Okul mu Okul Güvenliği mi?

Son yıllarda sıkça duyduğumuz okul güvenliği konusu çokça ele alınmaktadır. Bu şiddeti önleme planından tutun da, uyuşturucular, okul dışı kavgalar (grup kavgaları)'na kadar değişik boyut ve konularda ele alınmaktadır.

Okul içi güvenlik önlemleri noktasında bu denli hassas davranan (!) ki yaşanan musibetler sonucu tedbir almak aklına gelen yetkililerimizin daha önce akılları neredeydi çok merak ediyorum.

Yine onlarca yüzlerce yazışma olacak, aman dikkat denilecek bakın edin denilecek? Bir süre üstüne gidilecek bir süre sonra sümen altı.

Bahçelievler Kemal Hasoğlu Lisesinde ezilen öğrencileri o anda tesadüfen oradan geçmem nedeniyle bizzat gören bir kişi olarak soruyorum(!) Aklınızın başına gelmesi için Didem'in, Deniz'in ölmesi mi gerekiyordu?

Hiç mi aklınıza gelmedi yılların Kemal Hasoğlu Lisesinin önüne yol yaparken Tramvay yaparken? Aman bir şey olmaz mantığı mı yönetecek hep bizleri? Okulun kaldırımına bir bakın iki kişi yan yana geçemiyor. Bunu düşünen tek bir yetkili olmadı mı bugüne kadar? Bunu söylerken topu okul idaresine atmak asla istemiyorum çünkü bu yargısız infaz olur. Ama çok iyi biliyorum ki iş başa gelmeden bir şeyler yapmak isteyenlerin sözünü dinleyen yok bu memlekette.

Hemen örnekler vereyim.

1-Son yapılan müdürlük atamalarında okul müdürü olan kişi okul giriş kapısının ana yola çok yakın olması, kaldırım bulunmaması, virajda yer alması nedeniyle tehlikeli bir durumun söz konusu olduğunu, bu konuda tedbir alınması gerektiğini, araçların hızla geldiklerini viraj nedeniyle ışığı dahi görmediklerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBBB)'ye bir yazı ile bildirmiştir.

İBB'ye yolun mümkünse genişletilmesi, uyarı levhalarının arttırılması, yol çizgilerinin kalınlaştırılarak hız kesilmesi, yol çizgilerine okul geçidi olduğunun yazılması, hız sınırının düşürülmesi, kaldırım sorununun çözümlenmesi, EDS ve levhaları konulması gibi bir takım önerilerde bulunmuştur. Kaldı ki yazısında bu okulun önünde geçmiş yıllarda ölümlü kazalar olduğunu da hatırlatmıştır. Okul idaresinin daha önce de yazışmaları olduğunu vurgulanmıştır. Verilen cevapta bir şey çok ilginçtir. ??Bu nedenle kural ihlalleri konusunda Emniyet birimlerine müracaat edebilirsiniz. Bu kavşaktaki vatandaşların yapmak da olduğu kural ihlalleri ile ilgili şikayetlerinizi ve ihbarlarınızı [email protected] İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ' ne veya İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ihbar ve şikayet linklerinden bildirmelisiniz.?

Evet gelen cevapta bu yazıyor. Yani okul müdürü bu cevaba göre o kavşakta oturacak, eline de bir radar aleti alacak ve hız kontrolü yapıp polise bildirecek. Bu okul Sarıyer Vehbi Koç vakfı Lisesi.

2- Okulun bahçe duvarları 10 metrenin üstünde ve zemin beton. Özellikle okul saatleri dışında çocuklar duvarda geziyorlar. Okul açılalı 10 yıl oldu. Bu konuda idare girişimde bulunuyor çözüm önerileri sunuyor ilgilenen yok. Anlaşılan yetkililer o duvardan biri düşüp ölürse ilgilenecekler. Bu okulun adı da Güngören Ergenekon İlköğretim Okulu.

Daha niceleri vardır İstanbul'da Türkiye de.

Bu okulların isimlerini şimdiden veriyorum ki tarihe not düşülsün birileri kış uykusundan uyansın diye.

Okul güvenliği için polis görevlendirdik, güvenlik elemanları aldık, birçok tedbiri aldık da acaba okulları yaparken neden güvenli yerlerde yapmadık? Ya da güvenli yerlerde yaptığımız okulları neden güvensiz bölgeler haline soktuk. Kemal Hasoğlu Lisesi yapıldığında orada bırakın tramvayı bu şekilde hız yapılabilecek yol dahi yoktu. Tramvay, orada yapılan dere ıslahı sonucu oluşan alanın yola çevrilmesi ve yolun ortasına konulması ile oldu.

Tedbire gelince oradaki tedbir araçlar tramvay yoluna girmesin diye basit zincirlerden oluşuyor, insanlar tramvayın altına kalmasını düşünen yok? Üstelik o bölgede bir de ilköğretim okulu var aynı isimde yani binlerce öğrenci barındırıyor aynı bölge. Biz okul güvenliğinden önce güvenli okulları düşünmemiz gerekmez miydi acaba?

Bir yerde yanlış yaptık ve bu manzara ile karşılaştık ama aynı manzaranın tekrar etmemesi için artık bir şeyler yapmak lazım?

Bu vesile ile başta ailelerine olmak üzere tüm eğitim camiasına baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber