Polislere psikolojik danışmanlık

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 15 Mart 2010 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Teşkilatı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Semineri Antalya'da başladı. Genel Müdür Yardımcısı Kılınç, ''Polis memurlarının, grip, karın veya baş ağrısı olduğunda doktora koştukları gibi, ruhsal sıkıntı duyduğunda da psikoloğa gönüllü gitmeleri lazım ama gitmiyorlar" dedi.

ANTALYA - Emniyet Teşkilatı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Seminerine (ETEPSEM) katılan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan Kılınç, seminere Türkiye genelinden 119 psikolojik danışmanlık ve rehberlik büro amirleriyle psikologlarının katıldığını söyledi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen seminerle teşkilattaki ilgili birimlere yapılan müracaatlarda yaşanan sıkıntıları aşmayı istediklerini belirten Kılınç, psikologların, illerinde kendilerine has geliştirdikleri uygulamaların da bu seminerde değerlendirileceğini ve öğretim üyelerinin uygun gördüğü konularda birebir çalışma gerçekleştirileceğini bildirdi.

Kılınç, çeşitli üniversitelerden 5 öğretim üyesinin uzmanları eğiteceğini, uzmanların da illerinde kendilerine müracaat eden personele destek vereceğini ifade etti. Bu çalışmanın periyodik olarak yapıldığını anlatan Kılınç, ''İlk psikolojik danışma ve rehberlik birimimiz 2004 yılında kuruldu. 9 kişiyle başlayan bu birimde 6 senede 119 personele ulaştık. Ancak bu sayı da yetersiz. Personel sayısının altı yılda 9'dan 119'a yükseltilmesi, hükümetin, yönetimin Emniyet Teşkilatı'ndaki psikolojik rahatsızlığı hissedip, tedavi aramasından kaynaklanıyor. Bu sayıyı çok daha artıracağız'' dedi. Yapılacak değerlendirmelerin ardından yeni personel, psikolog ve uzman alımına gideceklerini de vurgulayan Mustafa Doğan Kılınç, şöyle konuştu:

POLİSLERE İNTİHARLARLA İLGİLİ EĞİTİM VERİLECEK

''(Güvenli polis, güvenli hizmet) parolamız. Polisimizin kendisiyle, ailesiyle ruhsal yapısının sağlam, güvenli olması, hizmetini olumlu yönde etkileyecektir, milletimize hizmette daha verimli, faydalı olacaklardır diye düşünüyoruz. 81 ilimizde psikolojik danışmanlık ve rehberlik büromuz var. Ayrıca bütün meslek yüksekokulları, polis eğitim merkezleri, polis koleji ve polis akademisinde bürolarımız var. Bu uzmanlar oralarda görevliler. Büroları açtık, ancak personel eksiğimiz var, tamamlamaya çalışacağız. Polis memurlarının, grip, karın ağrısı, baş ağrısı olduğunda doktora koştukları gibi, ruhsal sıkıntı duyduğunda da psikoloğa gönüllü gitmeleri lazım. Bu ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Ama Türkiye'de bu konu yanlış anlaşılıyor. 'Psikoloğa gidersem, ruhsal bozukluğum olduğu kanısına varılırsa, amirlerim bana görev vermez. Emniyet hizmetlerinden dışlanırım' kaygısı var. Bütün çabalarımız bu kaygıyı yenmeye yönelik. Personelimiz öncelikle kendi iradeleriyle ve istekleriyle bu birimlere gitmeli. O yönde çalışıyoruz. 'Gidiyorlar mı?' derseniz, gitmiyorlar, az gidiyorlar.''

Antalya'da 20 Marta kadar devam edecek seminerde psikolojik danışmanlık ve rehberlik bürolarında görevli uzman personele ilişki kurma ve iletişim, danışan sorunlarını değerlendirme, temel dinleme becerileri uygulamaları, toplumda sık görülen psikiyatrik bozukluklar ve intiharlar gibi konularda eğitim verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber