Başbakanın talimatıyla, TRT'de soruşturma başladı

Haber Giriş : 14 Şubat 2005 06:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Parti içi toplantılarda "yolsuzlukla mücadele" temasına vurgu yapan Başbakan Erdoğan'ın, bir süre önce sessiz sedasız, kendi atadığı TRT yönetimiyle ilgili teftiş kurullarının devreye girmesine yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Başbakanlık Teftiş Kurulu, TRT'deki iddiaları araştırmak için devreye girmeye hazırlanıyor.
Hükümet kaynakları, Erdoğan'ın TRT yanında Enerji Bakanlığı ve TMSF kontrolündeki Star gazetesiyle ilgili yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla da yakından ilgilendiğini söyledi.

Hükümetin Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu devreye sokmaya hazırlandığı bir noktada, TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz bizzat Devlet Bakanlığı'na resmi bir yazı göndererek Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun denetim için gelmesini istedi. TRT Radyo Televizyon Dergisi'nin şubat sayısında bir demeç veren Demiröz, "Spekülasyonların önüne geçmenin başka yolu yok" dedi.

TRT'deki soruşturma için Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun devreye girmesi yolundaki niyetin yaklaşık bir ay önce alındığını belirten hükümet kaynakları, 31 Aralık'ta göreve gelen yeni TRT Yönetim Kurulu'nun da Demiröz'ün bütçesine onay vermediğini doğruladı. Bakanlar Kurulu tarafından atanan 4 kişilik yönetim kurulu, Demizöz'ün bütçesini "sıkı sıkıya inceliyor."

TRT'deki yolsuzluk iddiaları, reklam ve tanıtım harcamalarının yüksek oluşu ve kurum dışındaki programlara yüksek ücret ödenmesinden oluşuyor. Kurum içi iddiaların ortaya çıkmasıyla, aralık ayında TRT üst yönetiminde çok sayıda müdür görevden alınmış ya da yer değiştirilmişti.

Hükümet kaynakları, Başbakan'ın Güney Asya dönüşü yakın çevresine "Yanlış yapan kimse bedelini öder. Benim getirdiğim adam tavrı olmasın" dediğini belirterek, Enerji Bakanlığı'ndaki soruşturmayı da buna örnek gösterdiler. Enerji operasyonunda gözaltına alınan bürokratların AK Parti döneminde atandığına dikkat çeken bir kaynak, "Hükümetin onları korumak gibi bir tavrı yok. Başbakan, yanlışı yapan kimse bedelini öder, görüşünde. 'Benim getirdiğim adam' tavrımız yok" dedi. Aynı kaynak, Erdoğan'ın hem Enerji bakanlığı hem de diğer iddialarda "sonuna kadar gidilsin" görüşünde olduğunu söyledi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber