Karadeniz'de petrol ve doğal gaz umudu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2010 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, Karadeniz'de Türkiye'nin 40 yıllık ihtiyacını karşılayacak petrol ve doğal gaz potansiyelinin var olduğunu düşündüklerini bildirdi.

ITE Group Türkiye Ofisi, Türkiye Petrol Jeologları Derneği ile Jeofizik Mühendisleri Odası'nın ortak organizatörlüğünde düzenlenen 9. Türkiye Uluslararası Petrol ve Gaz Konferansı ve Sergisi (TUROGE 2010) Ankara Sheraton Otelinde gerçekleştirildi.

Konferansın açılışında konuşan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, TPAO'nun son 3 yıl içinde, çoğunluğu Güneydoğu Anadolu Bölgesinde olmak üzere birçok yeni saha keşfettiğini vurgulayarak, verimliliği yüksek olan bu sahaların üretime başlaması ile önümüzdeki dönemde yerli üretimin hızla artacağını ifade etti.

BÜYÜK POTANSİYEL

TPAO Genel Müdürü, sondaj safhasına geçilen Karadeniz'de Türkiye'nin 40 yıllık ihtiyacını karşılayacak petrol ve doğal gaz potansiyelinin var olduğunun düşünüldüğünü belirtirken, "Bu potansiyelin yapılacak sondajlarla ispatlanması ile Türkiye petrol arama ve üretiminde özlenen yeni bir sayfa açılacaktır" dedi.

Karadeniz'e benzer çalışmaların Akdeniz'de de yürütüldüğünü dile getiren Uysal, Akdeniz'in de önemli bir potansiyele sahip olduğunu düşündüklerini ve Karadeniz'de yapıldığı gibi Akdeniz'de de ortaklıklar kurarak uluslararası camiaya açılmayı planladıklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber