MEB'den Din dersi 1 saat azaltılsın açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mart 2010 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün ulusal bir gazetede ?Din dersinin 1 saat azaltılması yönünde İlköğretim Komisyonunca tavsiye kararı alındığı? şeklinde çıkan haber üzerine aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

MEB Talim ve Terbiye Başkanlığımız tarafından 15-16 Mart 2010 tarihleri arasında ?İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında haftalık ders çizelgelerinin değerlendirilmesi çalıştayı? düzenlemiştir. Söz konusu çalıştayda ilköğretim ve ortaöğretim haftalık ders saati sayıları ve ders yükleriyle seçmeli derslerin nasıl olacağı Bakanlığımızın ilgili birimleri, Bakanlık ve ilköğretim müfettişleri, yönetici, öğretmen, öğrenci, öğrenci velisi, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli kişilerin katılımıyla tartışılmaktadır.

Ankara'daki çalıştayda katılımcılar tarafından yüzlerce öneri sunulmuş ve değişik konularla ilgili analiz yapılmıştır. Ancak, gazete haberinde iddia edildiği şekliyle iİlköğretim okullarında ?Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'nin azaltılması yönünde herhangi bir tavsiye kararı alınmamıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Basın ve Halkla

İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber