106 kişiye 114 makam aracı

Haber Giriş : 14 Şubat 2005 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Unakıtan, eski görevleri nedeniyle 106 kişiye 114 makam aracı tahsis edildiğini, Evren, Demirel ve Türk'e birden fazla araç verildiğini belirtti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, eski görevleri nedeniyle 106 kişiye, toplam 114 makam aracı tahsis edildiğini bildirdi. Unakıtan, CHP İzmir Milletvekili Yılmaz Kaya'nın yazılı soru önergesine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına cevap verdi. Milli Savunma Bakanlığı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri Koruma Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde araç ve şoför tahsis ettiğini belirten Kemal Unakıtan, o konuda bilgi vermedi.

Başbakanlık, eski görevleri nedeniyle 21 kişiye 21 araç tahsis etti. Yargıtay, emekli olan onursal başkan ve başsavcılar için Koruma Hizmetleri Yönergesi çerçevesinde toplam 6 araç tahsis edildi. Dışişleri Bakanlığı'nın tahsis ettiği araç sayısı 9, Adalet Bakanlığı'nınki ise 11. Sağlık ve Kültür ve Turizm bakanlıkları da eski görevleri nedeniyle birer makam aracı tahsis ederken, İçişleri Bakanlığı 57 kişiye toplam 65 makam aracı tahsis etti. İçişleri Bakanlığı'nın makam aracı tahsis ettiği kişiler arasında eski cumhurbaşkanları da bulunuyor.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e ise birden fazla araç tahsis edildi. Buna göre, siyasi olan ya da olmayan eski yöneticilerden 106 kişiye, toplam 114 makam aracı tahsis edildi. Maliye Bakanı Unakıtan, cumhurbaşkanları dışında siyasi olan ya da olmayan eski yöneticilere tahsis edilen makam araçları için görevlendirilen şoför sayısının 19 olduğunu kaydetti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber