MHP'den gazilerin aylıkları arttırılsın teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2010 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, gazilere bağlanan aylıkların artırılması için kanun teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Milli Mücadele'ye iştirak eden ve bu sebeple kendilerine İstiklal Madalyası verilmiş bulunan Türk vatandaşları ile Kore'de ve Kıbrıs'ta fiilen savaşa katılmış olan Türk vatandaşlarına, vatani hizmet tertibinden bağlanan aylıklarının, brüt asgari ücret tutarına yükseltilmesini ve bu aylığın, başka bir aylık veya gelir alsa da her şartta ödenmesini öngörüyor.

Teklif, terörle mücadelede gazi olanlara görev malullüğü aylığını yüzde 25 yerine yüzde 50 artırılarak ödenmesini de içeriyor.

Sosyal Güvenlik Kurumunun, 107 bin 116 kişiye ?vatani hizmet? tertibi ile güven ve asayişi koruma ve terörle mücadeleden dolayı aylık verdiği belirtilen gerekçede, bu sayının 794'ünün hayatta bulunmayan İstiklal Harbi gazilerinin yakınları olduğu kaydedildi.

Gerekçede, vatan için canını feda edenlerin ve üstün başarı ve gayretle hizmet edenlerin geçim sıkıntısı içinde bulunmalarının asla kabul edilemeyeceği ifade edilerek, ?Bu kanun teklifi ile vatani hizmet tertibinden bağlanan aylıkların, brüt asgari ücret tutarına (2010 yılı ilk altı ayı için 729 TL) yükseltilmesi ve başka bir aylık veya geliri olsa da çalışsa da bu aylığın ödenmesi öngörülmektedir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber