İzmir'de 543 öğretmen müdür yardımcılığa terfi etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2010 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, her meslek sahibinin hatasının bir şekilde telafi edilebileceğini ancak öğretmenlerin hatasının düzeltilme şansı olmadığını söyledi. Bu açıdan öğretmenlerin, işini severek yapması gerektiğinin altını çizdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 543 okula yeni müdür yardımcısı atandı. Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen kararname törenine Vali Kıraç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, ilçe müdürleri ve okul yöneticileri katıldı. Törende konuşan Kıraç, eğitim camiasının vatandaş odaklı bir hizmet anlayışı güttüğünü ifade etti. Bu açıdan öğretmenlerin yaptığı işin çok önemli olduğunu vurgulayan Kıraç, "Her meslek sahibinin elinde bir meta vardır. Öğretmenlerin işledikleri malzeme insandır. Diğer mesleklerde yapılan yanlışların düzeltilme mekanizmaları her zaman bulunabilir. Öğretmenlerinse hata yapmaması gerekiyor. Hatasız insan olmaz ama öğrencilerimizi mümkün olduğu kadar aileleri ve toplumun gelenek görenekleriyle hazırlamamız gerekiyor." dedi.

İzmir'in ÖSS başarı sırasının 50'lerden 25'lere çıkmasının sevindirici bir gelişme olduğunun altını çizen Vali Kıraç, ancak yeterli olmadığını, ilk 10'larda yer alınmasız gerektiğini söyledi. Bu konuda herkesin sorumluluk almasını isteyen Kıraç, "Başarı ve başarısızlık ortaktır. Sorumlu ise veli, öğrenci ve okuldur. Öğrenci başarısızsa,öğrenci çalışmıyor diyerek işin içinden çıkamayız. İldeki eğitimin başarı veya başarısızlığından öğrenci, veli, öğretmeni ve okul yönetimi kadar bizlerin de sorumluluğu vardır. Bu açıran eğitimde kalitenin yükseltilmesine yönelik çalışmalara hız vereceğiz." şeklinde konuştu.

'BİR KIZIMIZ HUNHARCA KATLEDİLDİ'

Konuşmasında, Basın Sitesi'nde lise son sınıf öğrencisi Gülümser Dane isimli öğrencinin bıçaklanarak öldürülmesine de değinen Vali Cahit Kıraç, şunları söyledi: "Bugün bir kız öğrencimiz hunharca katledildi. Onu rahmetle anıyorum. Acımız büyüktür. Son günlerde artan kadınlara dönük saldırıların ülkemize yakışmadığını, gelişmekte, büyümekte ve gelişen ülkelere örnek olma yolunda olan Türkiye'ye yakışmadığını düşünüyorum. Hem kendimizi, hem çevremizi, hem bozuk ilişkiler içinde bulunabileceklerini düşündüklerimizi davranış ve hareketlerimizle uyarmamız ve toplum olarak bu konuların üzerine hep beraber eğilmemiz gerektiğinin altını çiziyorum."

Yeni göreve atanan müdür yardımcılarına hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Üye ise çeşitli tavsiyelerde bulundu. Müdür yardımcılarının anlayışlı olmalarını isteyen Üye, tavsiyelerini şöyle sıraladı: "Maiyetinizdeki insanları, makamınızla ezmeyin. Altınızdaki insanların da aile yöneticileri olduğunu unutmayın ve bu bilinçle davranın. Bıktırıcı isteklerle değil, rehberlikle denetleme yapın. Mevzuat dışı iş yapmayın ancak insanları da kırmadan anlatın. Her birinizin bir akıl defteri olsun. Problemleri oluşmadan çözün. Astlarınıza hedef gösteriz. Yönetici, çok çalışan ve yorulmayan insandır. Şikayet dilekçelerini iyi inceleyin. İyi bir dinleyici olun. Bardağın dolu tarafını görün. En güzel otorite, sevgi ve hoşgörüdür. Hata yapanların yüzüne vurmayın. Hemen hüküm vermeyin. Mevzuatları iyi takip edin."

Daha sonra en yüksek puan alarak birinci ve ikinci müdür yardımcılığı görevlerine atanan Emine İnan ve Emine Sezer Kaleli'ye kararnameleri, Vali Kıraç tarafından verildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber