Huzurevinde skandal...Öldüğü üç gün sonra anlaşıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2010 17:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇESK) bağlı Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzurevi'nde kalan 65 yaşındaki Niyazi Resnelioğlu, odasında ölü halde bulundu.

Yaklaşık bir yıldır burada yaşadığı öğrenilen Resnelioğlu'nun öldüğü iddialara göre üç gün sonra fark edildi. Kayıtlara 'şüpheli ölüm' diye geçen olayla ilgili İzmir Valiliği soruşturma başlattı. Adli Tıp Kurumu da kalp krizi diye söylenen ölüm nedenini netleştirmek için çalışıyor. İddialara göre öldüğü ancak üç gün sonra fark edilen Resnelioğlu, İttihat ve Terakki'nin önemli isimlerinden Hürriyet Kahramanı olarak bilinen Resneli Niyazi Bey'in torunuydu.

Edinilen bilgiye göre soruşturma sonunda olayın nasıl geliştiğinin tam olarak ortaya çıkacak.

Şüpheli ölümdeki skandal olarak nitelendirilen durum, huzurevinde görevli hiçbir çalışanın Niyazi Resnelioğlu'nun öldüğünü 3 gün boyunca fark etmemesi oldu. İddialara göre, 10 Mart'ta öldüğü belirtilen Resnelioğlu'nun huzurevindeki cesedi ancak 13 Mart'ta fark edildi. Olayla ilgili olarak İzmir Valiliği soruşturma başlatırken, Adli Tıp Kurumu da ölüm nedenini araştırıyor.

RESNELİ NİYAZİ

1873'te Yunanistan'ın Resne'de şehrinde doğan 'Resneli Niyazi Bey, fırtınalı kısa bir yaşam geçirdi. Harbiye Mektebi'ni bitirip teğmen rütbesi ile 1879 Osmanlı-Yunan savaşına katıldı. Savaşta büyük yararlık gösterip Üsteğmenliğe yükseltildi. Balkanlar'da ayaklanan Sırp ve Bulgar çetecilerle göğüs göğüse çarpışıp büyük şöhret kazandı. Vatanseverliği ve silahşörlüğü ile hayranlık uyandırdı. İttihat ve Terakki gizli cemiyetinin devrim stratejisi doğrultusunda, 3 Temmuz 1908'de Selanik'ten 200 fedaisi dağa çıkarak Sultan 2.Abdülhamit'in istibdat rejimine karşı başkaldırdı. Hem Meşrutiyet hem de 31 Mart sırasında İstanbul'a gelen kuvvetlerin içerisinde Niyazi Bey en önde gidenler arasındaydı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber