THY'den bin 600 kişiye iş fırsatı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 20 Mart 2010 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THY Başkanı Hamdi Topçu, Cumhuriyet'in 100'üncü kuruluş yıldönümü olan 2023'e kadar 250 uçaklık bir filoya ulaşacakalrını açıkladı.THY Başkanı Hamdi Topçu, cumhuriyetin 100'üncü yılı olan 2023 için iddialı hedefler açıkladı. Topçu, 2023'te 250 uçaklık bir filoya ulaşarak dünya liginde en ön sıralarda yer almak istediklerini söyledi. THY'nin özellikle uluslararası yolcu pazarında daha da büyütmeyi ve dünya markası haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Topçu, büyüme politikasına uygun olarak 2010'da 1000 yeni hostes ve 600 de ikinci kaptan pilot alacaklarını kaydetti.

PİLOTLAR SİVİLLEŞİYOR

Hamdi Topçu, ?Bir yandan kendi uçuş okulumuzda 70 pilot yetiştirdik, 100 pilot daha oradan yetişecek. Ayrıca Türk Kuşu ve Anadolu Üniversitesi de bize pilot yetiştiriyor? dedi. 2003'e kadar pilot ihtiyacının yüzde 100'ünün Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) karşılandığını ifade eden Topçu, bugün alınan pilotların yüzde 97'sinin sivil havacılık okullarından, yüzde 7'sinin TSK'den geldiğini bildirdi. Topçu, ayrıca 120 yabancı pilot sayısının 300'e çıkarılacağını kaydetti. Dünyadaki her uçak yolcusuna talip olduklarının altını çizen Topçu, gidilmedik nokta bırakmak istemediklerini bildirdi.

İKRAMDA FARK ATIYORUZ

Topçu, ?Dünyada 120 şehre, Türkiye'de 37 kentimize İstanbul'dan uçuyoruz. Star Alliance ağıyla dünyadaki 950 varış noktasına bilet kesebilir durumdayız. Hem ekibimiz güçleniyor hem uçuş kalitemiz artıyor. İkramda zaten dünyada epey fark atıyoruz? diye konuştu. İstanbul'dan geçen transit yolcu sayısının 2003'ten bugüne kadar geçen sürede yüzde 371 arttığına ve özellikle de Star Alliance üyeliğinin ardından İstanbul'un uluslararası transit yolcu trafiğinde önemli bir merkez haline geldiğine dikkat çeken Topçu, ?İstanbul'dan 35 ülkeye 3 saati geçmeyen sürede uçmak mümkün. İstanbul'un bu özelliğine uygun hareket edeceğiz? diye konuştu.

Anadolujet gurbetçiye çalışacak

Hamdi Topçu, ?bütçeye uygun, ucuz marka? olarak kurdukları Anadolujet'in filosunun 17 uçağa çıkacağını söyledi. Anadolujet'i Ankara'dan yurtdışına açacaklarını ifade eden Topçu, ?Ankara Esenboğa, Anadolujet için merkez durumunda. KKTC ve Şam'a uçuşlar başladı. Avrupa'daki vatandaşlarımızın nabzını tuttuk. Yüzde 80-85'i ucuz diye yabancı havayolu şirketleriyle Türkiye'ye gelmeyi tercih ediyor. Biz de bunun üzerine Anadolujet'i o pazarda devreye sokmaya karar verdik? dedi.

Diğer havayolları da hizmet alıyor

Teknik A.Ş.'nin THY çatısı altındaki önde gelen şirketlerden biri olduğunu vurgulayan Topçu, ?THY Teknik, yüzde 85 THY uçaklarına, yüzde 15 de değişik havayolu şirketlerine bakım-onarım hizmeti veriyor. Sabiha Gökçen'de yeni bir hangar yapımı gündemimizdeydi. İhalesini yaptık, Dalaman'da daha önce görev almış YDA adlı şirket kazandı. 286 milyon dolarlık projenin 24 ay sonra bitmesi planlanıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber