TRT'nin yurt dışına sattığı en pahalı dizi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Mart 2010 23:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT'de gösterilen ve Filistin'de yaşanan dramı anlattığı için İsrail ile Türkiye arasında krize neden olan Ayrılık dizisi önümüzdeki haftadan itibarer Arap kanallarında yayınlanacak. Ayrılık, TRT'nin yurt dışına sattığı en pahalı dizi oldu.

ALİ SALİ/ ANKARA

TRT, Ayrılık dizisinin 26 bölümünü Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bünyesinde yer alan Dubai merkezli MBC kanalına sattı. Dizi MBC kanalına 104 bin dolara satıldı. TRT ilk kez bir dizisini bu kadar yüksek bir fiyata satabildi. Semih Sergen, Tamer Levent, Zafer Kayaokay, Sema Aybars, Tuvana Türkay, Türkü Hazer, Nihan Okuyucu, Öykü Başer gibi oyuncuların rol aldığı Ayrılık (Aşkta ve Savaşta Filistin) dizisi Filistin sorunu üzerine TRT tarafından çekilen ilk dizi olmasıyla da dikkati çekmişti. Geçtiğimiz Kasım ayının ortasında yayınlanan bölümüyle İsrail ile diplomatik kriz çıkmasına neden olan dizi TRT'de 26 bölüm olarak yayınlanmıştı.

İKİ ÜLKE ARASINDA KRİZ ÇIKARAN DİZİ

Geçtiğimiz Kasım ayının 16'sında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İsrail ile çıkan kriz üzerine açıklama yapmasına neden olan dizi, önümüzdeki hafta sonundan itibaren Arap kanallarında da gösterilmeye başlayacak. BAE'li MBC'nin TRT'den satın aldığı Ayrılık dizisi Arap kanallarında ikinci 13'lük bölümü ile yayınlanmaya başlayacak. İlk 13'lük bölümünde İsrail ile krize neden olmayan dizi, TRT'de ikinci 13'lük bölümü yayınlanmaya başladığında diplomatik kriz çıkarmıştı. İsrail'in Arap dünyası ile de diplomatik kriz çıkarıp çıkarmayacağı merakla bekleniyor.

Adı Sarkhet Hajar oldu

5 yıl boyunca Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yayınlayabilecek olan dizi bugün (cumartesi) itibariyle MBC 1 kanalında gösterilecek. MBC Ayrılık'ı "Sarkhet Hajar" (Hacer'in Çığlığı) ismiyle Arap Sat ve Nil Sat uyduları üzerinden ekrana getirecek. Şirket dizinin 26 bölümünü de satın almış olmasına rağmen, İsrail'le krize neden ikinci 13'lük bölümünü ekranlara getirecek.

İntifada başlangıcında ekrana gelecek

Bu arada Ayrılık dizisinin Arap dünyası televizyonlarında yayına başlamasının İsrail'in Doğu Kudüs'te bin 600 konutluk yeni yerleşim yerleri inşası ile tırmanan gerginliğe tesadüf etmesi de ilginç bulundu. Dizinin ilk 13 bölümle değil, İsrail ile diplomatik krize neden olan ikinci 13'lük bölümle televizyonlarda yayınlanmaya başlayacak olmasının, Kudüs'teki gerginlik üzerine her an başlaması beklenen "intifada" hareketine moral destek sağlayıp sağlamayacağı da merak edilenler arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber