Müdüre müstehcen şantaj

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Mart 2010 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davası sanıkları emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ve eski Özel Harekât Daire Başkanvekili İbrahim Şahin'le bağlantılı oldukları iddia edilen ve İzmir merkezli suç örgütü oluşturdukları gerekçesiyle gözaltına alınan 29 kişinin sorguları sürerken, çete ile ilgili ilginç bilgiler günışığına çıktı

TOLGA ŞARDAN Ankara

Çetenin elebaşısı olduğu iddia edilen Ahmet Memiş'in birçok Seferberlik Bölge Başkanlığı personeli ile irtibatlı olduğu öne sürüldü. Konuşmalarında devlet adına çalıştığını söyleyen ve Ergenekon üyesi olduğunu belirten Memiş'in, gözaltına alınan İzmir Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndan emekli astsubay G.A.'la da görevli olduğu dönemde tanıştığının tahmin edildiği öğrenildi.

Demirel ve Bir'in koruması

Memiş'le birlikte suç örgütünü yönettiği öne sürülen Aslan'ın, geçmişte, 9. Cumhurbaşkanı Demirel ve eski Genelkurmay 2. Başkanı Bir'in korumalığını yaptığı belirtildi. Aslan'ın, çetenin takibe aldığı kişilerin yakından izlenmesi, görüntülenmesi ve benzeri faaliyetleri yürüttüğü iddia edildi. Aslan'ın, izledikleri kişilerin telefonlarının dinlenmesi ve sinyal bilgilerinin izlenmesi gibi konularda muvazzaf subaylardan yardım aldığı öne sürüldü.

Nitelikli yağma, adam kaçırma, alıkoyma, çek-senet imzalatma ve tahsilatı, şantaj gibi iddialarla gözaltına alınan isimlerden H. Z.'de kameralı saat, kameralı anahtarlık gibi cihazlar da bulundu. İddialar şöyle:

- Memiş ve Aslan, Ege Üniversitesi rektörlük seçimlerine müdahale etti. İhalelere fesat karıştırdı. Hastane müdürü N.K.'nın müstehcen görüntülerini kaydeden çete, bunları ihaleler için şantaj amacıyla kullandı.

- Memiş, Ergenekon sanığı Levent Göktaş'ın nüfuzunu kullanarak, cezaevinde yatan bir işadamının tahliyesine kadar hastanede yatmasını sağlamaya çalıştı. Alacak nedeniyle bir işadamını tehdit edip telefonlarını dinlettiler.

- İbrahim Şahin vasıtasıyla tanıştığı Alsancak Diş Hastanesi Başhekimi A. Ş.'nun ve ailesinin bardaki eğlence masraflarını karşılayan Memiş, karşılığında hastanedeki ihaleler konusunda yardım aldı.

- Memiş'in irtibatlı olduğu Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı C.T., bu ildeki minibüs hattı ihalesine aracılık etti.

- Sivas İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli astsubay İ.G., Memiş tarafından Seferberlik Bölge Başkanlığı'na sokulmak istendi. G. ise Memiş'e bazı GBT bilgileri ve cep telefonu sinyal kayıtları verdi.

- Emniyet Amiri B. K., çetenin darp suçları konusunda işlem yaptırmadı. İki polis memuru GBT kayıtlarında yardımcı oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber