'Atık Su bedeline' tepkiler eyleme dönüşüyor

Haber Giriş : 15 Şubat 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaş Haklarını Koruma Derneği, abonelerden haksız ve kanunsuz bir şekilde alınan atık su bedellerinin iadesi için dilekçe kampanyası başlattı.

Abonenin kullandığı toplam su tüketim bedeli nisbetinde alınan haksız 'atık su' bedeline ilişkin halktan tepkiler yüksek sesle dillenmeye başladı. Dernek, atık su bedellerinin iadesi için hazırlattığı form dilekçeleri Çankaya'da Cemal Nadir Sokak 17/3 adresindeki merkezde imzaya açtı. Toplanan dilekçeler toplu şekilde ASKİ'ye verilecek, bundan da bir sonuç alınamaması halinde söz konusu uygulamanın durdurulması için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurulacak.

Hazırlanan form dilekçelerde, su abonelerinden alınmakta olan atık su bedellerinin 5035 Sayılı Kanun'un 41. maddesi ile 1 Ocak 2004 tarihinden itibaren uygulamadan kaldırıldığı, buna rağmen abonelere gönderilen faturalarda atık su bedeli altında kesinti yapılmaya devam edildiği belirtilerek, bu paraların iadesi isteniyor.

Dernek tarafından yapılan açıklamaya göre, ASKİ'nin su fiyatlandırmalarına da hile karıştı. Bilindiği gibi tüketim 10 metreküpü geçince su fiyatları yaklaşık 3'e katlanıyor. Açıklamada tüketimin artması halinde bedelin üçe katlanmasıyla ilgili olarak ise şu ifadelere yer verildi: "Aski bu durumdan yararlanmak için su faturalarını 30 günde değil 45 günde bir düzenleyerek vatandaş aleyhine haksız bir uygulamaya daha kapı açıyor."

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber