Vekil öğretmen, evinde ölü bulundu

Haber Giriş : 22 Mart 2010 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, vekil öğretmenlik yapan kişi, evinde ölü bulundu.

AA - Alınan bilgiye göre, Kars'ta oturan İsmet Ercan, Bursa'da vekil öğretmen olarak görev yapan oğlu Fikret Ercan'dan (24) haber alamayınca, Gürsu ilçesinde akrabası olan Türkan Saylan'ı aradı.

Baba Ercan'ın isteği üzerine, Fikret Ercan'ın Görükle Sakarya Mahallesi Bahriye Üçok Caddesi'ndeki evine giden Saylan, Ercan'ı kravatla kapı koluna asılı buldu.

Saylan'ın durumu bildirmesinin ardından olay yerine gelen güvenlik güçleri, evde bu kişi tarafından bırakıldığı iddia edilen bir not buldu. Notta, ölümünden başka kimsenin sorumlu olmadığının ifade edildiği iddia edildi.

Ceset, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.


Sınavda başarılı olamayan öğretmen, canına kıydı

BURSA -İHA- Bursa'da vekil öğretmenlik yapan bir kişi, bunalıma girerek intihar etti. Arkasında, "Sizleri sıkıntıya sokacak, onurunuzu zedeleyecek bir şey yapmadım. Yaşamış olsam bile yine başarılı olamayacaktım" yazılı bir not bırakan öğretmenin cesedi yakınları tarafından bulundu.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi Kardelen Sitesi'nde meydana geldi. Ertuğrul Mahallesi'ndeki bir okulda vekil öğretmenlik yapan 24 yaşındaki Fikret Ercan'ı 3 gündür göremeyen yakınları merak etti. Akrabası olan Türkan Saylan, genç öğretmeni cep telefonundan arayıp cevap alamayınca durumu polise bildirdi. Saylan, kendisinde bulunan yedek anahtarla evin kapısını polislere açtı. Eve giren polis ekipleri, genç öğretmeni asılı halde buldu. Genç öğretmenin arkasında, "Artık yoruldum, çalışıyorum ama olmuyor. Sizleri sıkıntıya sokacak, onurunuzu zedeleyecek bir şey yapmadım. Yaşamış olsam bile yine başarılı olamayacaktım. Ölümümden kimse sorumlu değildir" yazılı mektup bıraktığı öğrenildi. Genç vekil öğretmenin, geçen yıl KPSS'ye girdiği ancak başarısız olunca girdiği bunalımdan çıkamadığı belirtildi.

Fikret Ercan'ın cesedi, Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

OSMAN AKIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber