Danıştay Başkanından Anayasa değişikliği paketine eleştiri

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2010 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Anayasa değişiklik paketine ilişkin olarak, "Yargı bağımsızlığını mevcut durumdan daha geriye götürmektedir. Tepkiye dayalı, acele getirilmiş Anayasa değişiklikleri kalıcılığı ve istikrara katkısı olmaz" dedi.

Birden, Danıştay Başkanlar Kurulu toplantısının ardından, üyelerle birlikte basın mensuplarına Anayasa değişiklik paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Birden, devletin 3 temel erkinden biri olan yargı erki içinde önemli konuma sahip bulunan Anayasa Mahkemesi ile HSYK'nın oluşuma ve görev ve yetkilerine ilişkin yapılan değişikliklerin bu 3 temel erk arasındaki iş bölümü ve devletin hukuki yapısını etkileyecek nitelikte bulunduğunu söyledi. Sadece bugünün değil, gelecek nesillerin hukukunu da etkileyecek

söz konusu Anayasa değişikliğinin hazırlanış yöntemi ve zamanlaması itibariyle de toplumsal uzlaşı ve beklentileri karşılamadığını vurgulayan Birden, "Yargı bağımsızlığını mevcut durumdan daha geriye götürmektedir. Yargıya yönelik üslubun eleştiri sınırlarını aşıp yargıyı yıpratma şekline dönüştüğünü, buradaki amacın ise Anayasal değişikliğine zemin hazırlamak olduğunu görmekteyiz" dedi.

Birden, tepkiye dayalı, acele getirilmiş Anayasa değişikliklerinin kalıcılığı ve istikrara katkısı olmayacağını belirterek, söz konusu paketin hukuki ve teknik pek çok hatayı da beraberinde getireceğinin kuşkusuz olduğunu savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber