Avukatlardan Başbuğ'a tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2010 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi önünde toplanan avukatlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un basına yansıyan konuşmaları ve yüksek yargı organlarının anayasa değişikliği paketi hakkındaki olumsuz açıklamalarına tepki gösterdi.

Yargıda Re-Form grubu üyesi bir grup avukat, İstanbul Adliyesi önünde toplandı. basın açıklaması yaptı. Ellerinde "Acil demokratik özgürlükçü yeni Anayasa istiyoruz" yazılı dövizler taşıyan avukatlar adına açıklamayı avukat Serhat Şendilmen yaptı. Şendilmen, son günlerde vatandaş üzerine yapılan psikolojik bir harekat olduğunu savunarak, "Manşet üstüne manşet yapılan röportajların devam eden bir yargılamanın etkilenme çabalarından başka bir şey olmadığı açıktır. Dünya üzerinde medyanın bütün imkanlarını kullanarak hayatın her alanı hakkındaki fikirlerini ülke insanlarına empoze etmeye çalışan Güney Amerika ve Afrika ülkeleri hariç olmak üzere başka genelkurmay başkanı var mıdır acaba?" dedi.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, "Saldıray Berk'e kefil oluyorum" sözünü eleştiren Şendilmen, "Bu sözlerle cumhuriyetin savcılarına meydan okunması bizlere aynı kurumun geçmişteki yönetmeninin Şemdinli'de çektiği 'iyi çocuklar' filmindeki bir sahneyi anımsatıyor. Memlekette polis, mit, tapu memuru söz konusu olduğunda açığa alınma oluyor da söz konusu silahlı kuvvetler olunca bahsi bile edilemiyor?" ifadelerini kullandı.

Şendilmen, Anayasa değişikliği paketiyle ilgili olumsuz görüş bildiren yüksek yargı organlarını da eleştirirken, ayrıntıları netleşen Anayasa değişiklik paketiyle ilgili "Küçük çözümler üretmek ve paketçikler ortaya koymak yeterli değil. Anayasa baştan yapılmalı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber