Memur-Sen: Memura grev hakkı da anayasaya girmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2010 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetin hazırladığı anayasa paketinde memura toplu sözleşme hakkı verilmesinin önemli olduğunu söyledi. Memura grev hakkının verilmemesini ise büyük bir eksiklik olarak yorumlayan Başkan Gündoğdu, "Grev hakkının, siyaset yasağının kaldırılmasının pakete girmesini özellikle istiyoruz." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, anayasa değişiklik taslağı uzlaşı görüşmelerinde bugünkü son ziyaretlerini Memur-Sen'e yaptı. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Çiçek, anayasa değişikliğinde memurlara toplu sözleşme hakkını verdiklerini belirtti. Kamuda çalışan memurlarla ilgili disiplin suçlarıyla ilgili kararları yargı denetimine açtıklarını ifade eden Çiçek, vatandaşın hak arama yollarının sonuna kadar açık tutulmasını amaçladıklarını kaydetti. Kişisel verilerin korunmasıyla ilgili hüküm koyduklarını aktaran Başbakan Yardımcısı, hak ve özgürlükleri daha fazla genişleten taslağı kamuoyunun önüne koyduklarını dile getirdi.

Memur Sen Başkanı Gündoğdu ise "Emeğimizin ve özgürlüklerimizin anayasanın teminatı altında olmasını arzu ettik. Paketin derde deva olacak şekilde olmasını istiyorduk. Çok önemli maddeler içerdiğini görüyoruz. Ancak bazı ciddi eksikliklerinin de olduğunu görüyoruz." dedi. Anayasa değişikliğine konulan toplu sözleşme hakkını değerlendiren Gündoğdu, "Artık hükümetlerle toplu görüşmeyi terk edeceğiz. Toplu sözleşme yapacağız. Bunun için hükümete teşekkür ediyorum. Toplu sözleşme hakkı verilirken grev hakkı verilmemesi demokratik eksikliktir. Grev hakkının da eklenerek bu paketin yürürlüğe girmesini önemsiyoruz. Memurun siyaset yasağının kaldırılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber