Ankara'daki bürokratlar Azade D. paniği yaşıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Mart 2010 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'daki bürokratlar Azade D. paniği yaşıyor. Yeniden yakalanan Azeri fuhuş patroniçesinin bilgisayarındaki 1000 kişilik referans listesinde yer alan isimlere tek tek ulaşılacak

ZAFER KÜTÜK ANKARA

Yargıtay Tetkik Hakimi Mustafa Hakkı Çetin ile birlikte örgütlü fuhuş ve insan ticareti suçundan yargılanan Azeri uyruklu Azade D. bir kez daha ahlak polisinin operasyonunda yakalandı. Üzerinden 50 bin TL nakit para çıkan Azade D.'nin el konulan bilgisayarında ise yaklaşık 1000 kişilik referans listesi bulunduğu öğrenildi. Siyasetçi, bürokrat ve işadamlarının isimlerinin bulunduğu listenin yanı sıra bilgisayarda alemlerde çekilmiş fotoğraflar bulunduğu öğrenildi. Çetenin 5 yıldızlı bir otelin 301 no'lu odasını seçtiğini belirleyen polis, gizli kameralı şantaj çekimi yapılmış olmasından şüpheleniyor.

12 ADRESE ŞAFAK OPERASYONU

2007'de Uluslararası Göç Örgütü ile birlikte yürütülen Orkide Operasyonu'nda yargılanan Azade D. yine yakalandı. Ankara polisi, 6 aydır süren operasyonla Azade D.'nin Ukrayna, Belarus ve Azerbaycan'dan genç kızları iş bulma vaadiyle getirdikten sonra fuhuşa zorladığını belirledi. Önceki gün sabaha karşı harekete geçen polis, 4 ev ile 8 otele eş zamanlı baskın yaptı. 30 yabancı uyruklu kadın ile birlikte fuhuşa aracılık eden Ramazan K., Kemal M., Yaşar D., Mehmet A., Canan Ç., Hüseyin E., Fatma G., Mehmet Alaattin E. , Tevfik Ç., Yıldırım E., Sabina M., Hülya A., Aziz A., Hüseyin B., Osman A., Hasan U., Oktay Hakkı A., Kamil G., Murat Ç., Şükrü H., Onur K., Hayri G., İlhan B., Hakan A., Hayrettin T., Güven E., Fettullah I., Sabri A. gözaltına alındı.

301'de gizli kamera şüphesi

Polis, bilgisayardaki fotoğrafların şantaj amaçlı çekilip çekilmediğini araştırmak için karelerdeki kişilere tek tek ulaşıp şikayetçi olup olmayacaklarını soracak. Çeteyi 6 aydır takip eden polis, neden sürekli 5 yıldızlı bir otelin 301 numaralı odasının kullanıldığı sorusunun cevabını arıyor. Polis odada gizli kameralı çekim yapılmış olmasından şüpheleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber