İlköğretim öğretmenine taciz suçlaması

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mart 2010 12:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SAMSUN'daki okuyan 9 kız öğrenci, velileriyle birlikte bilgisayar öğretmeni E.G.'nin tacizde bulunduğunu iddia ederek Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Bilgisayar öğretmeni olarak görev yapan 50 yaşındaki E.G.'nin kız öğrencileri elle ve sözle taciz ettiği iddia edildi.

Kız öğrenciler H.U., E.A., G.A., M.A., D.D., M.B., E.Y., Z.E. ve T.Ç., durumu ailelerine anlattı. Olayı öğrenen velileri önce okul idaresine başvurdu. Bir sonuç alamayan veliler, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 18 yıllık öğretmen olan E.G., hakkında şikayet dilekçesi verdi. Veliler şikayet dilekçesinde E.G.'nin sapıkça davranışlarda bulunduğunu iddia ederek, ?Biz veliler okul müdürüne konuşmak ve çözüm bulmak istediğimizi söyledik. Müdür de öğretmenle konuşacağını ve konunun kapatılması gerektiğini söyledi. Yapacağı tek şeyin bilgisayar öğretmeninin 5-A ve 5-B sınıfı dersine sokmayacağının olduğunu söyledi. Biz veliler okulda çözüm bulamayacağımızı düşünerek Samsun Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurmaya karar verdik. Öğretmenin yaptığı sapıkça davranışlara öğrenci anne ve babaları olarak sessiz kalmamız mümkün değil. Gereğinin yapılmasını istiyoruz? denildi.

Şikayet dilekçesinin üzerine Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, görevlendirdikleri ilköğretim müfettişinin öğrenci velilerinin iddialarıyla ilgili yaptığı araştırmayı sürdürdüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber