Sosyologlara ek ders müjdesi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Mart 2010 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van 2. İdare Mahkemesi, Muş İl Hizmetler Müdürlüğü'nde görevli sosyoloğun ek ders ücreti almadığı iddiası ile açtığı davayı kabul etti.

Mahkeme, sosyologların benzer meslek gruplarında olduğu gibi kişilerin ruhsal ve psiko-sosyal gelişimlerini sağlamaya yönelik faaliyetlerde bulunduğunu ifade ederek, sosyologların da ek ders ücretine tabii oldukları yönünde karar verdi.

Muş İl Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde sosyolog olarak görev yapan davacı ek ders ücretlerinden yararlanmak için müdürlüğe başvuruda bulundu. Müdürlükte, sosyolog unvanının ek ders ücretinden yararlandırılacak unvanlar arasında olmadığını kaydederek, davacının başvurusunun reddetti.

-AYRIM YAPILAMAZ-

Bunun üzerine, ek ders ücretinden yararlandırılması gerektiğini ileri süren davacı, Van 2. İdare Mahkemesine işlemin iptali ve tazminat istemiyle dava açtı. Davayı görüşen yerel mahkemenin kararında, ilgili mevzuatta hangi meslek gruplarının ek ders ücretinden yararlanacağının belirtilmiş olduğunu ifade ederek, ?Davacının davalı idare bünyesinde eğitim gören şahısların ruhsal ve psiko-sosyal gelişimlerini sağlamaya yönelik etkinlikte bulunduğunun açık olması ve benzer faaliyette bulunan meslek elemanlarının ek ders ücretinden yararlandırılması karşısında sunulan hizmetin niteliğinden kaynaklı bir ayrımın? yapılamayacağı ifade edildi.

Mahkeme, sosyologun iptal istemi ile tazminat talebini kabul etti. Yerel mahkeme ayrıca, idarenin, davacıya başvuruyu yaptığı tarihten bu yana ki hak ettiği ek ders ücretinin de ödenmesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber