Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Mart 2010 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde yağışlar bekleniyor. Yağışların, akşam ve gece saatlerinde Bursa çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, yurdun batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ; Yağışların akşam ve gece saatlerinde Bursa çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Akdeniz, Güney Ege, İç Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Bursa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde olacak. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

EGE:Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Aydın, Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar çevreleri ile İzmir'in doğu ilçeleri, bugün sabah saatlerinden itibaren Muğla çevreleri sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin güneyinde toz taşınımı beklenmektedir.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, bugün öğle saatlerinde Isparta, Kahramanmaraş ile Adana'nın kuzey ilçeleri sağanak yağışlı geçecek. Bölgede toz taşınımı beklenmektedir.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Eskişehir çevreleri ile sabah saatlerinden itibaren Ankara çevreleri, zamanla bölge geneli sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin güneyinde toz taşınımı beklenmektedir.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, bugün sabah saatlerinden itibaren Bolu çevreleri, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimleri ile Düzce çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda yer yer hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. Kuzey ve doğu kesimlerinin yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber