'Bir dönemde 800 imar değişikliği yapan belediyeler var'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2010 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, belediyelerin imar değişiklikleriyle ilgili Bakanlığa çok sayıda ihbar ve şikayet geldiğini söyledi. Atalay, "Rakamları çıkartsam hayret edersiniz. Bir dönemde 800 defa imar değişikliği yapan belediye var." dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Sosyal Belediyecilik' sempozyumunda konuşan Bakan Atalay, belediyelerin 2009 yılında 45 milyar lira gideri, 40,5 milyar liralık gideri oluştuğunu belirtti. Belediyelerin alacaklarını tahsil etmediğini ya da edemediğini kaydeden Atalay, yerel yönetimlerin alacaklarını tahsil etmediğinde ciddi mali sıkıntılara girdiğini aktardı. Belediyelerin faaliyetleriyle ilgili en çok imar planlarının şikayet edildiğini ifade eden Atalay, "İçişleri Bakanlığı'na gelen birçok imar planı değişikliği şikayeti, ihbarı var. Rakamları çıkartsam hayret edersiniz. Bir dönemde 800 defa imar değişikliği yapan belediye var. Sürekli değişen imar değişikliği akıllara şaibe getiriyor." şeklinde konuştu.

İmar plan değişikliklerinin şeffaf yapılmasını isteyen Atalay, yapılan her değişikliğin vatandaşa izah edilmesi gerektiğini dile getirdi. "İmar değişikliği demek şaibe demektir. İmar ve ihaleyi lütfen şeffaf yapalım." diyen Atalay, belediyelere yapılan değişiklikleri açıklama çağrısı yaptı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir de iş yapan müteahhitlere dönük yeni düzenlemeler yapıldığını dile getirdi. Müteahhitlere şifre verileceğini ve belediyelerin bu şifrelerle müteahhitleri göreceğini kaydeden Demir, sisteme kayıtlı olmayan müteahhitlerin iş alamayacağını aktardı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise belediyeler arasında sosyal belediyecilik yarışması düzenlediklerini belirtti. Bu yarışmada hayata geçen projelerin yarıştığını aktaran Tanrıverdi, belediye başkanlarına vatandaşa daaha fazla hizmet götürme çağrısı yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber