Durak: Padişahlıkla idare edilmiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2010 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden İçişleri Bakanlığı kararıyla uzaklaştırılan Aytaç Durak, "Burası dağ başı değil, muz cumhuriyeti değil, padişahlık ve krallıkla idare edilmiyoruz" dedi.

Durak, görevden alınma kararıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "seçimlerde hevesleri kursağında kalanların önce bazı yandaş medyayla kamuoyu oluşturup halk önündeki itibarını daha da zedeleyebilmek için bu son çirkinliğe başvurduklarını" öne sürdü.

Adana halkının kendisini iyi tanıdığını vurgulayan Durak, açıklamasında, "Eğer Türkiye Cumhuriyeti;nde hukukun üstünlüğü varsa iftiracılar, her zaman olduğu gibi hukuktan gerekli cevabı alacaklardır. Bugüne kadar şerefimle yaşadım. Bugünden sonra da tersine ben bu iftiracıların yakasını bırakmayacağım" ifadesine yer verdi.

Bu arada, Valilik Özel Kalem Müdürlüğü yetkilileri, bakanlığın "görevden uzaklaştırma" kararını tebliğ etmek üzere Durak'ın, Metro Sokağı, Mithat Saraçoğlu Caddesi'ndeki evine geldiler.

Her zamankinden daha güçlüyüm

İçişleri Bakanlığı kararıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, ''Her zamankinden daha güçlüyüm'' dedi.

Durak, merkez Sarıçam ilçesi Sofulu Mahallesi'nde bir etkinliğe katılmak üzere Mithat Saraçoğlu Caddesi'ndeki evinden çıkarken gazetecilerin konuyla ilgili açıklama yapmalarını istemesi üzerine, gücünü halktan aldığını söyledi.

Beraberinde oğlu Gökhan Durak ve bazı belediye görevlileri ile birlikte evden çıktıktan sonra özel otomobiline binen Aytaç Durak, ''Her zamankinden daha güçlüyüm. Bunların hepsi hava gazı, gelip geçici. Adana halkı müsterih olsun'' dedi.

Durak'ın görevinden uzaklaştırıldığının duyulmasının ardından Mithat Saraçoğlu Caddesi'ndeki evine oğlu Gökhan Durak ve eski Adana milletvekili kardeşi Veli Andaç Durak, yakınları ile bazı belediye üst düzey yöneticileri gelmişlerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber