Baykal: Adana'yı gören hükümet Ankara'yı görmüyor mu?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2010 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün partisinin Bursa İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Ak Parti iktidarına yüklendi. Deniz Baykal, özetle şunları söyledi:

İDDİANAME YOK: Deniz Feneri davası ne oldu? Almanlar yargıladı. Hükmü verdi. Dediler ki; elebaşı sende. Liste de bu. Yargıladık mı? İmtiyazları ne? Kim bunlar? Niye giremiyorsunuz bu işin içine? Almanlar ?İkinci bir dava daha açacağız' diyor. ?Bu anlaşma çerçevesinde bizim savcımız gelsin. Şu şu ifadeleri alsın' dediler. ?Hayır gelme' dediler. ?Soruları gönderelim, cevapları alın' dediler. Ona da ?Hayır' dediler. Ya bu adamların özelliği ne?

İKİ HUKUK: Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan'ın bir akrabasının adı esrar kaçakçılığına karıştı. Başbakan dedi ki; hesabı sorun kardeşim. Esrar kaçakçısından hesabını soruyorsun da Deniz Feneri'nden hesabını niye sormuyorsun? Biri dünürü, biri sınıf ve mektep arkadaşı çıktı.

Bir ülkede iki hukuk olur mu?

Türkiye'de Habur hukuku var. Bir de Silivri hukuku var. Silivri'deki dürüst insanların kimisi gizli tanık, kimisi imzasız ihbar mektuplarıyla, kimisi telefon dinlemeleriyle yargılanıyor.

NİYE KORUYORSUN?: Belediye Başkanı Durak, görevinden alınmış yargılanacak. Güzel de sen Durak'ı görevinden alıyorsun da RTÜK eski Başkanı Zahid Akman'ı niye görevinden almadın? Niye RTÜK yönetim kurulundaki görevini sürdürmesine izin veriyorsun? Akman'ı koruyorsun. Niye bu çifte standart? Görevden alınacak başka bir belediye başkanı yok mu? Hükümet Adana'yı görüyor da burnunun dibindeki Ankara'yı görmüyor mu?

Gökçek'ten yanıt

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, Baykal'ın ?Adana'yı görenler burnunun dibindeki Ankara'yı görmüyor mu?? sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ?Baykal, Ankara Belediyesi ile ilgili yolsuzluk varmış imajı verecek ifadeler kullanıyor. Baykal benim hakkımda bir şey bilip de savcılığa vermiyorsa suç işliyor? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber