Anayasa Paketi Yarın Meclis'te

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2010 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "Arkadaşlarımız bugün de çalışmalarını sürdürecekler. Temenni ediyorum ki yarın inşallah bunu Meclis Başkanlığına takdim ederler" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda konuşuyor. İşte konuşmasından satır başları:

- 73 milyon vatandaşımın her biri bu ülkenin sahibi olduğuna göre, o vatandaşlarımın her biride bu ülkenin idaresinde söz sahibidir. Göbeğini kaşıyan kaşımayan adamı mukayese edenler Ak Parti'yi daha çok tribünden izlerler.

- Milletin tercihini görüşünü beklentilerini küçümseyenlere karşı her zaman dimdik durduk. Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz dedik. Çünkü bu parti 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarının partisidir. Bu partiyi millet kurmuştur, ona yön verecek olanda milletin ta kendisidir.

- Ben bugün mutluyum. Çünkü artık Sivas'ın ötesine gitmeye başladılar. Bu demokrasimiz için güzel bir gelişme. Dedik dedik dedik ve oldu. Bir şeyi şimdi açmamız gerekiyor. Ankara'da keyfi kararlar alıp, bu ülkeye dayatma dönemi geride kaldı.

- Onun için Türkiye'nin büyümesini, demokrasinin ilerlemesini, bütün yerel birliklerde iliklere kadar hissedilmesi gerektiğini ifade ediyoruz.

- Başkalarının Büyük Türkiye gibi hedefleri olmayabilir, başkaları Türkiye'nin geleceği konusunda hassasiyet taşımıyor olabilir. Biz o başkaları gibi değiliz. Biz Türkiye'yi geleceği düşünüyoruz.

- Bugünlerde Anayasal değişiklik yapmak gibi bir yükün altına girmeyebilirdik. Bizden öncekiler nasıl işi idare ettilerse, onlar nasıl değiştiriyor gibi yapıp değiştirmeden iktidarı devrediyorsa biz de aynısını yapabilirdik. Statükoya boyun eğer, ağır sorumlulukların altına girmeyebilirdik. Ama o zaman vicdanımıza hesap veremezdik. Milletimizin huzurunda başımız dik bir şekilde duramazdık. Biz bunun altına giriyorsak, elimizi taşın altına koyuyorsak, bunu ülkemiz için yapıyoruz. Bu değişikliği biz bugün mü başlattık?

- Son 22 Temmuz seçimleri öncesinde meydanlarda bunu söyledik. 14 Mart 2008 kesinti oldu. O zaman biz geniş bir çalışmayı yapmış, bitirmiş, bütün partilerle STK'larla, halkımıza taşımanın gayesi içindeyken malum olayları açıkladık.

- Birlikte millete gidelim, birlikte hazırlayalım dedik. Biz sizinle beraber olmayız dediler.

- Bunlar tek tek oylanmak suretiyle bu yapılsın. Bu bir kere referanduma aykırı: Milletin vekilleri zaten bunu yapıyor.

Sen benimle birlikte çalışmazsak, ne yapacağız, senin keyfini mi bekleyeceğiz. Millet bu anayasa değişmelidir diyor. Bu bizim keyfi olarak aldığımız karar değil.

ANAYASA PAKETİ YARIN MECLİS'TE

- Bugün arkadaşlarım bağımsız milletvekilleriyle görüşecek ve yarın TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

-Yaklaşık 7,5 yıl oldu. Türkiye'yi 26. sırada devraldık. Dünya ekonomileri arasında. Ama bugün 17. sıradayız. Bakın geri değil ileri gidiyoruz. G-20 ülkeleri arasına girdik. Biz bu taşın altına elimizi değil bedenimizi koyduk.

- Maalesef muhalefet ve statükocu zihniyet, Ak Parti kazanmasında Türkiye'ye ne olsun anlayışını göstermiştir.

- Ankara labirentlerinde nelerin konuşulduğu değil, sizlerin ilçelerinde, beldelerinde nelerin tartışıldığı bizim için önemli.

AA - Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber