TRT mühendisi, Hakan için 4 yıldır 'not' mücadelesi veriyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Mart 2010 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT mühendislerinden Abdullah Cenkçiler, oğlu Hakan için 4 yıldır ?not? mücadelesi veriyor.

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Hakan Cenkçiler'in, 2005 yılının Eylül ayında, not ortalaması 2.00'nin altında olduğu için yönetmelik gereği okulla ilişiği kesildi. Abdullah Cenkçiler, üç dersten ?hak ettiği notları? almadığını savunarak Ankara 6. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkemenin isteği üzerine ODTÜ'den bilirkişi heyeti, Cenkçiler'in sınav kağıtlarını inceledi. Heyet, C notu verilen ?İstatistik? dersi sınav kağıdının karşılığının B eksi olduğu kanaatinde birleşti.

Bilkent'e de dava

Mahkeme, bu ders notunun yükselmesiyle ortalaması 2.00'nin üzerine çıkan Cenkçiler'in okulla ilişiğinin kesilmesi kararını iptal etti.

Kararın onanması üzerine baba Cenkçiler, bu kez de Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, öğretim görevlileri Edward Kohn ve Figen Eren hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

YÖK karara uymadı

Abdullah Cenkçiler, üniversitenin Ankara 6. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını uygulamadığını iddiasıyla tekrar şikayetçi oldu.

Savcılık, YÖK'ten durumu incelemesini istedi. YÖK'ün bir işlem yapmaması üzerine Ankara 9. İdare Mahkemesi'ne başvuran Cenkçiler, YÖK hakkında da suç duyurusunda bulundu. 16 Mart'ta kararını veren mahkeme, YÖK'ün soruşturma açmama kararında hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna vardı.

Üniversiteyi ABD'de bitirdi

BABASI hukuk mücadelesini sürdürürken Hakan Cenkçiler, Ocak 2006'da Amerika San Francisco'daki Golden Gate Üniversitesi İşletme Bölümü'ne girdi. Cenkçiler, ABD'deki okulunu yüksek ortalamayla tamamladı ve şeref öğrencisi oldu. Baba Cenkçiler ise, gelinen durumla ilgili şöyle konuştu: ?Hakkı olan not verilip not evrakında da sahtekarlık yapılmasaydı dört yılı aşkın süren mahkeme süreci yaşanmayacak ve Hakan iki yıl önce mezun olarak hayata atılmış olacaktı. Ama haksız bir şekilde bize maddi ve manevi travma yaşatıldı, dört yılı heba edildi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber