Polis dayağına dayanamadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2010 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da polis tarafından darp edilen amcasını cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen genç kız, şiddete daha fazla dayanamayınca baygınlık geçirdi. Dayak yiyen amca ise polise mukavemetten tutuklandı.

Olay merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Hasan Gezer (35) adlı oto tamircisi birkaç gün önce dükkanına gelen mahalleden Hüseyin Kameroğlu'nun otomobilini tamir etti. Ancak, Kameroğlu tamir parasını vermedi. Bu nedenle Gezer ile Kameroğlu tartıştı.

Daha sonra iki tarafta ayrıldı. Ancak ertesi gün Gezer, 3 yaşındaki oğlu Mert ile birlikte bakkala gittiğinde Kameroğlu ile karşılaştı. Gezer, çocuğunu eve getirdikten sonra ağabeyi ile birlikte tekrar bakkala gitti. Bakkalda yine kısa bir tartışma yaşandıktan sonra olay yerinden ayrıldılar.

Ancak Kameroğlu, durumu polise bildirdi. Bunun üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Polis, aracınını içinde bulunan Gezer'e inmesin söyledi. Gezer, üzerinde eşofman olduğunu eve çıkıp üzerini değiştirmek istediğini söyledi ancak polisler gerek olmadığı böyle götüreceklerini söyledi. Ancak Gezer böyle gitmek istemediğini belirtince polis ile Gezer arasında tartışma çıktı. Polis tartışmanın ardından Gezer'e biber gazı sıktı. Bunun üzerine Gezer'e mahalle sakinleri sahip çıkarak polisle karşı karşıya geldi. Polis daha sonra yardımcı ekip çağırdı.

Olay yerine uzun namlulu silahlarla takviye polisler geldi. İddiaya göre, olay yerine gelen yardımcı ekip Gezer'i araçtan çıkararak tartaklamaya başladı. Mahalleli ise Gezer'e yardım etmek istedi ancak polis takviye ekibin desteğiyle Gezer'i polis aracına bindirerek götürdü.

Tüm bu yaşananlar Hasan Gezer'in yeğeni 18 yaşındaki Dilara Gezer tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Dilara, tüm yaşananları evin penceresinden görüntülemeye başladı. Dilara, polisin amcasını dövmesine sadece 17 saniye dayanabildi. Dilara polis şiddetine daha fazla dayanamayarak görüntü çekerken baygınlık geçirdi. Görüntü kayıtları kaybolurken, Dilara'nın annesi kızının yanına gelerek "Dilara gitti, Dilara gitti" diyerek gözyaşı döktü. Dilara dayağın etkisiyle uzun süre kendine gelemedi. Babası da Dilara'nın yanına gelerek onu kendine getirmeye çalıştı. Dilara Gezer yaşadığı o anı şöyle anlatı:

"Polis geldi. Amcam o sırada arabanın içindeydi ve çıkmak istemedi. Polis ise çıkarmak için uğraştı. Bu arada polisin bir tanesi biber gazı sıktı. Amcam bunun üzerine daha çok sinirlendi. Polis, amcamı yaka paça arabadan indirdi. Sonra polisler amcamı dövmeye başladı. Ben tam bu sırada görüntü çekmeye başladım. Sonra mahalleli araya girmeye çalıştı. Bu sefer polis takviye kuvvet çağırdı. 7-8 polis daha geldi. Amcamı ve mahalleliye orantısız güç kullandı. Gerisini hatırlamıyorum. Çünkü ben şiddete daha fazla dayanamayarak korkudan bayılmışım."

Hasan Gezer'in ağabeyi Salih Gezer (45) ise basit bir mahalle kavgasının bu noktaya geldiğini belirterek, "Üzerinde eşofman bulunan kardeşim sadece eve gidip kıyafetini giymek istedi ama polis izin vermedi. Bu yüzden tartışma çıktı. Bu tartışmada büyüdü. Polis kardeşime orantısız güç kullandı. Bizim elimizde görüntü var şikayetçi olduk. Ama polis de şikayetçi olmuş. Kardeşim bir polisi darp etmiş. Toplam 7-8 polis vardı nasıl darp etsin. Kardeşim polis şikayetçi olunca polise mukavemetten hapse girdi. Kardeşim bunları hak etmedi. Dayağı atanlar kendileri, hapse giren kardeşim. Böyle bir şey olamaz" diye konuştu.

Hasan Gezer'in annesi Mefhune Gezer (69), oğlunu önce copla dövdüklerini, sonra arabanın içinde dövdüklerini söyledi.

Babasının gözü önünde dövülmesi nedeniyle çok üzgün olan 3 yaşındaki Mert Gezer, babasının polis tarafından dövülerek götürüldüğünü ve hapse atıldığını anlattı.

Gezer ailesi, Cumhuriyet Başsavcılığı'na polislerden şikayetçi oldu.

FATİH KEÇE-HASAH METİN-ADANA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber