AK Partili Bozdağ: Bu bir uzlaşma metni

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2010 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Anayasa değişikliği teklifinin bir uzlaşma metni olduğunu belirterek, ?Çünkü bütün olarak değerlendirildiğinde her konuda objektif, hukukun gereklerine ve milletimizin taleplerine uygun düzenlemeler yapılmıştır? dedi.

Anayasa değişiklik teklifini, beraberindeki bir grup milletvekiliyle Meclis Başkanlığına sunan Bozdağ, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Bozdağ, Anayasanın bazı maddelerinde değişiklik öngören teklifi genel gerekçe, madde gerekçeleri ve teklif metniyle birlikte ve yeterli imzayla sunduklarını söyledi.

Bundan sonraki süreçte TBMM İçtüzüğü ve Anayasa çerçevesinde, Anayasa Komisyonu ve Genel Kurul süreçlerinde Mecliste gerekli müzakerelerin yapılacağını anlatan Bozdağ, şunları kaydetti:

?Dileğimiz o ki Anayasa Komisyonunda ve Genel Kurul çalışmaları sırasında, hem Mecliste grubu bulunan, bulunmayan siyasi partilerimizin hem bağımsız milletvekillerimizin, hem de sivil toplum örgütlerimizin ve konuya ilgi gösteren herkesin pozitif katkı sunmak suretiyle bu değişikliklerin iyileştirilerek, olgunlaştırılarak Meclisten geçmesidir. Teklif milletimiz, ülkemiz için hayırlı olsun. Demokrasinin, hukukun standartlarını yükselten, bireysel hakları daha güvence altına alan, sendikal hakları genişleten düzenlemeler içermektedir.?

Bozdağ, ?Yeniden muhalefetle bir uzlaşı arayışına girecek misiniz?? sorusuna, ?Şimdi arkadaşlarımız bağımsız milletvekilleriyle görüşüyorlar. Onlardan randevular alındı. Biz partilerimizle görüştük, onlara taslak metni ilettik. görüşlerini, eleştirilerini, değerlendirmelerini talep ettik. Tabii kamuoyundan,sivil toplum örgütlerinden gelenleri de metne yansıtarak Meclis Başkanına sunduk. Elbette bundan sonraki süreçte de hem komisyon hem de genel kurul görüşmeleri sırasına bütün siyasi partilerimizin ve milletvekillerimizin, herkesin, her kesimin katkısını bekliyoruz? diye konuştu.

?DEĞİŞMEZ MADDELERİ MÜZAKEREYE AÇIK OLMADIĞIMIZI HER ZAMAN SÖYLEDİK?

Bir gazetecinin, ?BDP'nin bazı önerileri oldu, onların önerilerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Özellikle ilk 3 maddenin değiştirilmesini teklif ettiler? sözlerine karşılık Bozdağ, bugüne kadar Türkiye'nin yeni bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu, ancak yeni Anayasa yapılırken 1, 2 ve 3. maddeleri ile bunların değiştirilemezliğini öngören 4. madde ve 174. madde hariç, tüm maddeleri konuşmaya hazır olduklarını her zaman ifade ettiklerini kaydetti.

?Değişmez maddelerle ilgili teklifleri müzakereye açık olmadığımızı her zaman ifade ettik? diyen Bozdağ, bunun dışında, kamuoyundan gelen bütün teklifleri değerlendirmeye özen gösterdiklerini belirtti.

Kamuoyuna sundukları metnin, şimdiye kadar hazırlanmış bulunan değişik Anayasa önerilerinin değerlendirmelerinden hareketle bir uzlaşma metni olduğunu ifade eden Bozdağ, teklif bütün olarak değerlendirildiğinde, her konuda objektif, hukukun gereklerine ve milletin taleplerine uygun düzenlemeler yapıldığını söyledi. Metni değerlendiren herkesin bunu göreceğini dile getiren Bozdağ, ?Bu metninin esasında hazırlanmış bir uzlaşma metni olduğunu değerlendirenler yakından görecektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber