Anayasa değişikliği Haziran'da referanduma sunulacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2010 21:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti tarafından bugün TBMM Başkanlığı'na sunulan anayasa değişiklik teklifinin Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmeleri önümüzdeki hafta çarşamba günü başlayacak.

AK Parti, hazırlıkları uzun süredir devam eden Anayasa'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni bugün Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklifin meclise sunulmasının ardından komisyon ve genel kurul çalışmaları içinde takvim netleşmeye başladı. Anayasa değişiklik teklifi, önümüzdeki hafta çarşamba günü TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak. Anayasa komisyonundaki görüşmelerin 3 günlük süre içinde tamamlanması öngörülüyor. Anayasa komisyonunda kabul edildikten sonra

Meclis Genel Kurulu'na inecek olan teklifin nisan ayında meclisten çıkması bekleniyor. Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulu cuma günleri de çalışacak. Teklifin nisan ayı sonuna kadar genel kuruldan en az 330 milletvekilinin oyuyla geçmesi halinde haziran ayı sonunda referandum sandığı halkın önüne konulacak ve anayasa değişikliği referandumu haziran ayı sonunda gerçekleştirilecek.

ZAFER ÇAKMAK-ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber