Vali Güler: Okullardaki disiplin ve düzeni kesinlikle polis sağlamaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2010 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Muammer Güler, ''Okullardaki disiplin ve düzeni kesinlikle polis sağlamaz. Okulların kendi içinde disiplini vardır. Bunu güvenlik hizmeti dışında telakki etmek gerekir'' dedi.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 165. yılı dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve beraberindeki emniyet mensupları, Vali Güler'i makamında ziyaret etti.

Vali Güler, ziyaret sırasında bir gazetecinin ''İstanbul'da dün bir kız öğrencinin okulda intihar girişiminde bulunmasından sonra okullarda ne gibi güvenlik tedbirleri alınabilir?'' ve ''Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğünden atlayarak intihar eden şüpheli olayıyla ilgili gelişme var mı?'' sorularını yanıtladı.

İstanbul'un günlük hareketi 15 milyon nüfusa ulaşan büyük bir kent olduğunu belirten Güler, kentte 2 bin 500'ün üzerinde okulun bulunduğunu anlattı.

Güler, ''Okullardaki disiplin ve düzeni kesinlikle polis sağlamaz. Bunu özellikle belirteyim. Okulların kendi içinde disiplini vardır. Bunu güvenlik hizmeti dışında telakki etmek gerekir'' dedi. Okullarda güvenli ortam oluşturulması amacıyla İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıklarınca imzalan protokol doğrultusunda, çocukların korunması amacıyla okul dışında gerekli önlemlerin alındığını belirten Güler, ancak okul içindeki tedbirlerle ilgili okul idareleriyle birlikte çalışıldığını kaydetti.

Çocukların yaşadığı birtakım sıkıntılardan kaynaklanan münferit olayların yaşandığını söyleyen Vali Güler, ''Son olayda bir çocuğumuzun maalesef 'not' meselesiyle ilgili olarak pencereden atlaması da buna örnek olabilecek bir olaydır'' dedi.

Güler, Şişli'de yaşanan olayla ilgili olarak da ''Maalesef şüpheli şahsın hangi sebeple olduğunu bilemiyoruz ama yapılan tespitte kendisinin bu suçtan dolayı mahkumiyetini ve ailesine karşı nasıl bir sorumluluk içinde olduğunu ifade eden bir tarzda yaşanmıştır. Bunlar zaman zaman olan hadiselerdir'' diye konuştu.

Meydana gelen her olayın mutlaka en ayrıntısına kadar incelendiğini ifade eden Muammer Güler, hiçbir olayın üstünün kapatılmadığını, kurumsal taassubun yaşanmadığı kurumsal korumacılığın olmadığı en önemli teşkilatlardan birinin de emniyet teşkilatı olduğunu anlattı.

Vali Güler, emniyet teşkilatının kendi içindeki sıkıntıları da suçları da suça karışanları da en etkin şekilde tespit eden ve teşkilatın dışına bırakabilen ve disiplin uygulamalarını en iyi yürüten teşkilatlardan biri olduğunu söyledi.

Yanlış yapan kişinin mutlaka yaptırımla karşılaştığı belirten Güler, teşkilatın görevini en iyi şekilde yapan kişilerle dolu olduğunu, yanlış örneğin teşkilatın tümünü bağlamadığını kaydetti.

Vali Güler, yanlış yapan polisi yakalayanın ve adaletin önüne çıkaranın da yine polis olduğunu dile getirdi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da Şişli'deki olayla ilgili şüphelerini çeken herhangi bir çarpıcı durumun olmadığını, ancak her ihtimali değerlendirerek araştırmalarına devam ettiklerini ifade etti.

Çapkın, ''Ancak şüphemizi çeken, 'atıldı', 'polis attı' gibi bir şey yok. İki gasptan 30 yıl alacağını düşünen bir fail vakasıdır'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber