CHP, YİBO'lar için araştırma istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2010 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve milletvekili arkadaşları, Yatılı İlköğretim Bölge Okullarının (YİBO) sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri için Meclis araştırması açılmasını istedi.

TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde; YİBO'ların ''taciz, tecavüz, dayak ve kayıp'' olaylarıyla gündemde yer almaya başladığı ifade edildi.

Uşak Eşme İlçesindeki YİBO'da 23 Mart'ta kaybolan ve fosseptik çukurunda bulunan 10 yaşındaki Umut Balık olayının gözleri bir kez daha YİBO'lara çevirdiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Eşme YİBO'da son yaşanan olay çocukların ne kadar korumasız, çaresiz ve güvenlikten yoksun olduklarını göstermiştir. Olayın arkasından gündeme gelen iddialar ise acı gerçekleri bir bir ortaya çıkarmıştır. Küçük Umut'un ailesi başta olmak üzere, okuldaki öğretmenlerin ve öğrencilerin dile getirdikleri taciz, dayak, kötü muamele 'acaba diğer okullarda neler oluyor?' sorusunu akıllara getirmiştir.

Yapılan birçok araştırmada, YİBO'larda fiziki koşulların elverişsiz olduğu, öğrencilerde psikolojik bozuklukların belirlendiği tespit edilmiştir. Her türlü istismara açık YİBO'lara yönelik yapılan bunca çalışma ve uyarıya rağmen ise ilgili kurumlar hiçbir tedbir almamıştır.

Çocuklara eğitimde fırsat ve olanak eşitliğini sağlamak amacıyla düşünülen ve kurulan YİBO'ların, öğretmen ve yönetici eksiklikleri, bunların sebepleri de tek tek araştırılmalı, bu tür üzücü olayların tekrar yaşanmaması için Türkiye genelinde bütün YİBO'lardaki sorunlar tespit edilmeli ve çözüm önerileri araştırılmalıdır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber