Başsavcı Engin'nde 'ses kaydı' açıklaması

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Nisan 2010 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, bundan 11 yıl önce, o dönemde ?Radikal' gazetesinde çalışan, Ergenekon davası tutuklusu gazeteci Tuncay Özkan'la yaptığı bir görüşmenin bazı internet sitelerinde yayınlanmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Görüşmede Tuncay Özkan'ın, kendisine talimat verir gibi konuştuğunun görüldüğünü belirten gazetecilere Engin, ?Talimat gibi duyulan şey dil sürçmesidir. Bu konuşmayı dosyaya koyduran da benim. 11 yıl sonra bunun ortaya çıkarılması bir kasıttır.? dedi.

Başsavcı Engin, ses kaydının eklerinin Ergenekon davası iddianamesinin ek klasörlerinde mevcut olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

?11 yıl önce yapılmış bir konuşmadır. 10 yıldır başsavcıyım. Başsavcı olduğum dönemde hiç soruşturma yapmadım. Bu konu eski DGM mahkemelerinde savcı olduğum 2000 yılından önceki bir zamana 1998 -1999 yıllarına aittir. Hangi soruşturma olduğunu hatırlamıyorum. Ancak basın ve yayın organlarından herhangi bir soruşturma ile ilgili bir yayın yapıldığında biz belgeleri isteriz. Bizim bugün de dün de yaptığımız rutin bir uygulamadır bu. Konuşma bandından anlaşıldığı kadarıyla o dönemde Radikal Gazetesi'nde bu kişinin yazdığı yazıya istinaden bu konuşma yapılmış, belgeler istenmiştir" dedi.

BUGÜN KONUŞULAN YARIN NE OLUR BİLEMEM

Konuşmalarda montaj olup olmadığını bilmediğini de belirten başsavcı Engin, şunları söyledi:

"Montaj var mı bilmiyorum. Talimat gibi duyulan şey, dil sürçmesidir. Radikal gazetesinde yazan bir adamın bana talimatı olamaz. Bu bant çıktığında savcılar bana söyledi. Bunu dosyaya koyduran da benim. 11 yıl sonra bunun ortaya çıkarılması bir kasıttır. Bizim tüm basın yayın organlarından tanıdığımız genel yayın yönetmeni, yazıişleri müdürleri var. Biz bu şekilde konuşmaları onlarla da yaparız. Yüzlerce kez yaptığımız konuşmalardan sadece biridir. Bugün konuştuğumuz kişilerin yarın ne olacağını bilemem. Engin isimli şahıs, o dönemde askeri savcıdır. Bunun eski olduğunun ispatı budur" dedi.


İŞTE O SES KAYDI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber