Financial Times: Mumcu'nun istifası Erdoğan için darbe

Haber Giriş : 16 Şubat 2005 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ve AKP'den istifa eden Erkan Mumcu'nun istifası, Başbakan Tayyip Erdoğan için bir "darbe" olarak nitelendirildi.
Financial Times gazetesi, "liberal, laik, bağımsız düşünen ve en yetenekli üyelerinden" biri olarak nitelerdirdiği Erkan Mumcu'nun istifasının hükümetteki bir çatlağı ortaya koyduğunu yazdı.

Ekonomi gazetesi Financial Times, Erkan Mumcu'nun istifasını "Yükselen Siyası Yıldız Hükümeti Terkediyor" başlıklı haberinde değerlendirdi. Gazete, Mumcu'nun istifasının "Başbakan Tayyip Erdoğan'ın hükümeti ve partisi üzerindeki demir pençesindeki ilk çatlağı ortaya koyduğunu" yazdı.

İngiliz gazetesi, Türk siyaset sahnesinde "yükselen bir yıldız" olarak nitelendirdiği Mumcu'nun istifasının hükümette değişikliği hızlandırabileceğini belirtti.
Mumcu'nun hükümetteki geleceği kuşkulu olanların arasında yer aldığını ifade eden Financial Times, Mumcu'yu "Kökleri İslam'da olan AKP'nin liberal, laik ve bağımsız düşünen bir üyesi" olarak nitelendirdi.

HÜKÜMETTE MUMCU'NUN CAPINDAKİ PEK KİMSE YOK

Ankara'daki bir diplomat, Financial Times'e Mumcu'yu hükümetin en yetenekli üyelerinden biri olarak nitelerken, hükümette Mumcu'nun çapındaki pek kimsenin olmadığını söyledi.

Financial Times "İstifası, Türkiye'ye AB'den müzakere tarihini kazandıran, iki yıllık sürekli reformlardan sonra yorulan hükümeti tazelemeye çalışan başbakan için bir darbedir" yorumunu yaptı.
"Popülist" olarak nitelendirdiği Erdoğan'ın türban yasağının kaldırılması konusundaki bir tartışma içerisinde olduğunu kaydeden gazete, "Sayın Mumcu böyle bir girişime karşı çıktı ve Sayın Erdoğan'ın geçen yıl Türkiye'nin AB iddialarını adeta rayından çıkartan zinayı cezalandırma çabasını eleştirmişti" diye yazdı.
Gazete, Mumcu'nun "istifasının AKP'deki çatlakları ve partinin liberal ve muhafazakar kanatları arasındaki olası bir bölünmeyi ortaya koyduğu" görüşüne de yer verdi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber