Krizin yarattığı 10 yeni iş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Nisan 2010 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milyonlarca kişinin işini kaybettiği dünyanın yaşadığı en büyük ikinci kriz yıkımlarla birlikte insanoğluna yaratıcı gücünü tekrar kullanma fırsatı da yarattı.

Kriz döneminde bir anda kendini işsiz bulan pek çok yaratıcı ve girişimci zihin ilk şoku atlattıktan sonra çaresizlik ve umutsuzluğun sonu olmayacağını düşünerek iş aramak yerine kendi yarattıkları işlerden para kazanmaya başladılar.

Herşeyin iyi gittiği günlerde kimsenin aklının köşesinden bile geçmeyen işler kriz öncesi kariyer ve para sahibi pek çok kişiye yeni fırsatlar yarattı.

"Krizi fırsata çevirmek" sözünden pek hoşlanıyor olmasak da bu hayalperest ve girişimci beyinler krizin karamsarlık yanında yeni umutlar yeni gelişmeler içinde fırsat olabileceğini gösterdi hepimize.

Bu girişimcilerden bazıları hobilerini işe çevirdiler bazıları ise kullanmadıkları hayal güçlerini yeniden harekete geçirerek krizin yarattığı boşlukları işe çevirmeyi başardılar.

Kimi kariyerinin doruğunda işsiz kaldı, bir araba ve bir önlükle sokak büfeciliğini yeni işi olarak kabul etti. Kimi ise çok sevdiği şarabı tadarak ayda 10.000 dolar kazanacak bir iş sahip oldu. Kimileri ise tişörtlerine şirketlerin reklamlarını alarak "ayaklı reklam" işine girdi.

Bu da krizin ağlatan ve güldüren yanı.... Kriz döneminde her türlü umutsuzluğa ve zorluğa karşı "ekmeğini taştan çıkaranlar" ve onların girişimci ruhları ve zihinlerinin yarattığı 2009 model meslekler...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber